Безпечний Новий рік: у Рівному вчили правильно святкувати

19:12, 12.12.2021
Безпечний Новий рік: у Рівному вчили правильно святкувати

Як зробити свята безпечними, пояснювали не лише перехожим, а й школярам. (suspilne.media)

Рятувальники ДСНС розповіли перехожим та школярам як безпечно відсвяткувати Новий рік та Різдво. Інструктаж та майстер-класи провели у центрі Рівного цього тижня.

 

Як повідомляє "Україна молода", про це інформує інтернет-портал "Суспільне.Рівне".

 

"В новорічну пору зростає кількість небезпечних надзвичайних випадків. Тож дітям розповідали, що використовувати петарди та феєрверки можна лише на відкритому повітрі та в присутності дорослих", о пояснила начальниця обласного кабінету Центру цивільного захисту Наталія Яковець.

 

На майдані Незалежності працював відповідний мобільний навчально-консультаційний пункт, а біля намету обласного навчально-методичного центру цивільного захисту роздавали інформаційні листівки та відповідали на запитання про безпеку у свята.

 

"У Державній службі з надзвичайних ситуацій завжди є статистика травмування та загибелі громадян під час святкування", – зауважила пані Яковець.

 

Як зробити свята безпечними, пояснювали не лише перехожим, а й школярам. Щоб розповісти дітям про небезпеку вогню та показати, як з ним боротися, пожежники підготували спеціальний тренажер та вогнегасники.

 

"Потрібно бути обережними, відійти від будівель. Не можна у квартирі це робити, щоб нічого не загорілося. І в натовпі це теж не робити", – розповідає учень рівненської школи Давид Вовчук.

 

Рятувальники також перевірили, чи не запалає сама центральна ялинка та навколишній новорічний ярмарок. Вони інспектували майже два десятки тимчасових будиночків на майданах Незалежності та Короленка: дивились, чи є вогнегасники та в якому стані електрика.

 

"Має бути порядок. У людей мають бути всі дозволи, це ж їхня безпека. Вони перевіряють, бо в них така робота. І це добре, що таке є", – сказав продавець Олексій Сафранюк.

 

Також учасникам різдвяних ярмарків роздавали пам'ятки про пожежну безпеку

 

"Інструктуємо людей щодо правил вимог пожежної безпеки для запобігання надзвичайних ситуацій, проводимо інструктажі з керівниками різдвяних кіосків. Газові балони відсутні, вогнегасники є, перезаряджені. Технічне обслуговування здійснене по регламенту. Тобто явних порушень немає", – сказав провідний фахівець ДСНС Микола Шпак.

 

Як повідомляла "УМ", наразі вже відомо скільки буде святкових новорічних та різдвяних вихідних і коли засвітиться головна ялинка країни.