У Градизьку на Полтавщині створять військовий ліцей

14:45, 12.12.2021
У Градизьку на Полтавщині створять військовий ліцей

До думки військових Полтавщини про необхідність створення військового ліцею дослухалися у облраді. (facebook.com/poltava.council)

Депутати Полтавської обласної ради обговорили питання створення Градизького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою під час сесії на цьому тижні.

 

Про це повідомляє "Україна молода" з посиланням на пряму трансляцію засідання сесії обласної ради.

 

Це питання викликало шквал дискусії серед депутатів різних фракцій, бо ходили чутки, що ніби через створення нового ліцею закриють Кременчуцький навчальний заклад з посиленою військово-фізичною підготовкою.

 

«Ми будемо передбачати фінансування Кременчуцького ліцею. Ніхто закривати Кременчуцький ліцей не збирається», - спростував такі думки голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

 

Створення нового ліцею пов'язане з тим, що у червні 2021 року прийняли положення про військові ліцеї.

 

"У Полтавській області не має жодного військового ліцею, який відповідав би всім нормам і стандартам", - зауважила директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

 

Навчання у новому ліцеї планують відкрити з 1 вересня 2022 року. Для цього потрібно здійснити ремонтні роботи – добудувати тир, кабінет автосправи і плац. На це планують витратити 6 млн грн.

 

Віта Ковальська також розповіла, що у Градизькому ліцеї буде нове мультимедійне обладнання, яке відповідає вимогами не тільки ЗСУ, а й НАТО.

 

У новому військовому ліцеї навчатимуться учні 8-11 класів.

 

Як повідомляла раніше "Україна молода", українського курсанта Павла Лейсі нагородили Міжнародним мечем, як кращого іноземного кадета.