День ЗСУ: вітання військового керівництва, відео

15:03, 06.12.2021
День ЗСУ: вітання військового керівництва, відео

Збройні Сили користуються найбільшою довірою українців. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Військове керівництво країни вітає військовослужбовців із 30-річчям Збройних Сил України в понеділок, 6 грудня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у святкових привітаннях міністра оборони Олексія Резнікова, Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, начальника Генштаба ЗСУ Сергія Шаптала та інших воєначальників.

 

«На моє глибоке переконання, якби не Збройні Сили України, навряд чи 24 серпня цього року ми відзначали б 30-й день народження нашої держави. Чверть своєї новітньої історії наші воїни зі зброєю в руках, ризикуючи життям, щодень захищають нашу Батьківщину від російського агресора», - наголосив у привітанні очільник Міноборони Олексій Резніков.

 

Покладаючись на власний досвід переговорника, він зазначив, що «сильна армія — це один з найпотужніших дипломатичних аргументів у мирному процесі».

 

І додав, що українці покладаються на свою армію більше, ніж на інші суспільні інститути: Збройні Сили користуються найбільшою довірою громадян.

 

«Це свідчення поваги українського народу до своїх воїнів, які і сьогодні, у реальній бойовій обстановці, гідно продовжують славні традиції попередніх поколінь захисників і захисниць України», - констатує міністр.

 

Головнокомандувач ЗСУ Залужний наголосив у привітанні, що за тридцять років Збройні Сили України пройшли складний шлях свого розвитку, а «війна змусила нас змінитися».

 

«Ми стримали ворожий наступ і надійно обороняємо державу. Більше того, ми готові до будь-яких варіантів розвитку безпекової ситуації. Нам довіряють і в нас вірять. Саме це додає сил наближати Перемогу», - акцентував генерал-лейтенант.

 

Пан Залужний також відзначив:

 

«Сьогодні Збройні Сили України є однією з провідних армій світу, бо ми восьмий рік воюємо. Бойовий досвід і відважність українських воїнів також високо цінуються нашими партнерами. Й наше майбутнє – в НАТО».

 

 

Начальник Генштабу СЗСУ Сергій Шаптала додає:

 

«Нині Збройні Сили України, це реальна бойова сила, спроможна зберегти найцінніше – мир, територіальну цілісність і свободу незалежної України.

 

Сучасне українське військо – загартоване боями, професійне та вмотивоване. Ми маємо унікальний бойовий досвід і заслужене визнання серед армій країн Європи та світу.  І наше майбутнє – в НАТО».

 

За його словами, російсько-українська війна провела межу, яка назавжди відділила нас від радянського спадку, а на бойових прапорах наших частин – імена воїнів, які в різні часи билися за Україну.

 

«Це промовисто свідчить про спадкоємність наших військових традицій», - стверджує генерал-лейтенант Шаптала.

 

Зі святом привітали захисників України також командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук, командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ генерал-майор Григорій Галаган, командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ бригадний генерал Максим Миргородський, командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк та інші.

 

Як повідомляла «УМ», відомі українські музиканти, актори та спортсмени привітали військових з 30-річчям від дня створення Збройних Сил України