Бутусов присоромив Зеленського за брехню

14:56, 26.11.2021
Бутусов присоромив Зеленського за брехню

Речник президента (ліворуч) кілька разів намагався перервати емоційний спіч Бутусова на адресу Зеленського. (Фото Офісу президента)

Журналіст Юрій Бутусов присоромив президента Володимира Зеленського за брехню щодо зриву спецоперації по затриманню «вагнерівців» і призначення російських агентів в українську владу.

 

Тоді як глава держави дорікав власнику інтернет-ЗМІ через співпрацю з Турчиновим, Порошенком, Коломойським і навіть з якимось контрабандистом.

 

Як повідомляє Україна молода, сварка між Бутусовим і Зеленським виникла під час пресмарафону в п’ятницю, присвяченого екватору президентської каденції (2,5 роки на посаді).

 

Зокрема, Бутусов спитав Зеленського не лише про «Вагнергейт», але й про скандальне призначення керівником комітету по розвідці Руслана Демченка, який в часи Януковича був заступником міністра закордонних справ і якому закидають підготовку зрадницьких «Харківських угод» з Росією.

 

 

Тоді як глава держави почав не лише захищати кандидатуру Демченка (мовляв, не він доповідав Раді щодо угод, а міністр), але й почав критикувати Бутусова за співпрацю з екссекретарем РНБО Олександром Турчиновим.

 

Мовляв, не через Демченка Україна втратила Крим, а через таких людей, як Турчинов.

 

«Щодо питання Демченка чи щодо питання втрати Криму. Ну, давайте чесно – пан Турчинов розглядається – я його не звинувачую – як один з тих людей, який втратив Крим, а пан Порошенко – один з таких людей, який втратив Донбас – от і все. Це моя думка», - сказав глава держави.

 

І додав, що заяви про те, що "Крим росіянам віддав Демченко – це чиста маніпуляція".

 

Також за його словами, нібито через те, що Бутусов одним з перших повідомив про удар дрона ЗСУ по позиціях бойовиків, йому постійно телефонують стурбовані керівники держав Заходу, а ворог посилив атаки у відповідь через які гинуть українські воїни.

 

«Пан Бутусов, ви мені кажете про відповідальність за життя і смерті людей. За останній тиждень щоденно 2-3 міжнародні розмови, включаючи керівництво ЄС, США, Британії, я проводжу через вас. Ви перша людина, яка показала інформацію про відповідь нашого українського дрона по незаконним формуванням незаконно окупованого Донбасу...

 

Щодо дронів. Я вам скажу на вашій совісті смерті людей. Після цього скільки було на нас атак і скинутих бомб дронами», - обурився Зеленський.

 

 

За його словами, журналіст Юрій Бутусов раніше працював на олігарха Ігоря Коломойського і «образився, бо не отримав посади у владі». І додав, що ексглава ГУР Бурба «зливав» інформацію про спецоперацію щодо «вагнерівців» саме Бутусову від самого початку.

 

Тоді як журналіст обурився кількості названих «співвласників» його видання і прямо в очі звинуватив президента у брехні. На його думку, Зеленському має бути соромно, що він перекладає свою відповідальність на інших.

 

«Дуже багато брехні ви розповсюджуєте про зрив спецоперації. Все, що ви тут розповіли, брехня! Ви це говорите, щоб не відповідати за себе, за Єрмака, за Демченка, де ви порушили закон про люстрацію і призначили російського агента. Тому ваша тактика така: оббрехати всіх людей, які про це пишуть, видумати кучу балачок і оскільки ви користуєтеся таким коротким форматом просто собі весело піти – новий жарт «Кварталу 95»,  - різко розкритикував президента журналіст.

 

І додав, що «вашу брехню всім вже дуже добре видно». За словами Бутусова, на відміну від Зеленського, Єрмака та інших, він одразу, ще у вересні 2020 року, дав свідчення слідчому ДБР про те, що йому було відомо про зрив спецоперації щодо «вагнерівців».

 

«Тому я дуже прошу, щоб усі-всі ваші фантазії, які ви тут розповсюджуєте на всю країну, щоб хоча б один раз ви розповіли на допиті слідчому і припинили цю брехню. Бо керівництво держави під час війни - це не квартал! І вам треба це вивчити нарешті. Дуже соромно! Вам про ваш сором сказати нема чого, про вашу відповідальність. Дуже прикро, пане президенте», - емоційно дорікнув Зеленському Бутусов.

 

Як повідомляла «УМ», під час пресмарафону Зеленський назвав екскерівника ГУР Василя Бурбу авантюристом Порошенка і заперечив провину Банкової за зрив спецоперації щодо затримання «вагнерівців».

 

Мало цього, він вважає її непродуманою і такою, яка могла зіпсувати відносини України і Туреччини.

 

Також, він зробив іншу гучну заяву: мовляв, олігарха Ріната Ахметова нібито втягують у війну проти держави Україна.