Снайпер Уберт Мрачковський похований з військовими почестями у Хмельницькому, фото

22:53, 22.11.2021
Снайпер Уберт Мрачковський похований з військовими почестями у Хмельницькому, фото

Прощання із 33-річним снайпером Убертом Мрачковським відбулося на території 8-го полку спецпризначення ССО ЗСУ. (Фото: khm.gov.ua/armyinform.com.ua)

Небайдужі хмельничани, рідні і близькі, а також бойові побратими, волонтери і представники влади віддали останню  шану Герою російсько-української війни, одному з кращих снайперів Сил спецоперацій, старшому солдату Уберту Мрачковському в понеділок.

 

Прощання із 33-річним полеглим захисником України, який загинув від ворожої кулі,  відбулося на території 8-го полку спецпризначення ССО ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Хмельницька міська рада.

 

Воїна, який віддав службі у ЗСУ 15 років життя і захищав Україну з перших днів війни на Донбасі у 2014 році, провели в останню путь з військовими почестями.

 

 

Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ генерал-майор Григорій Галаган висловив щирі співчуття рідним та близьким Уберта Мрачковського та подякував загиблому герою за звитягу та найдорожчу ціну, найвищу пожертву, яку той віддав у справі захисту Батьківщини від ворога в російсько-українській війні.

 

 

Звертаючись до найрідніших, подякував матері й дружині за сина й чоловіка та вручив грамоту пошани від Головнокомандувача ЗС України генерал-лейтенанта Валерія Залужного, передає Армія.Inform.

 

 

«Він був одним з найкращих і найрезультативніших воїнів нашого підрозділу. Це захисник України, який вартий найвищих державних нагород. Дякуємо, друже Уберте! Ми продовжимо, ми помстимося! Спочивай з миром!», - сказав у своєму прощальному слові командир підрозділу, в якому служив снайпер Мрачковський.

 

Відомо, що воїн брав участь у боях на Савур-Могилі, у Дебальцево. Кілька разів був поранений, але після одужання завжди повертався на фронт.

 

 

Поховали старшого солдата Уберта Мрачковського на Алеї Слави Хмельницького міського кладовища (мікрорайон Ракове).

 

Його надгробок став 34-м за ліком з тих мешканців Хмельницького, які з 2014 року загинули за волю і цілісність України на Донбасі.

 

 

Напередодні, у День гідності та свободи і День десантно-штурмових військ, 21 листопада, президент Зеленський нагородив посмертно орденом «За мужність» ІІ ступеня загиблого снайпера 8-го полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій Уберта Мрачковського.

 

В одному з інтерв’ю він розповідав, що емоційно не переймається, коли ліквідує «цілі».

 

«Я знищую ворогів, а не людей. Моя посада – снайпер», - казав Уберт Мрачковський.

 

Як повідомляла «УМ», 33-річний снайпер Мрачковський загинув на Донбасі 19 листопада після обстрілу російськими найманцями села Причепилівка Луганської області.