Майор з «Холодного Яру» Руслан Абразовський помер від зупинки серця

13:46, 21.11.2021
Майор з «Холодного Яру» Руслан Абразовський помер від зупинки серця

До останнього дня свого життя Руслан Абразовський віддано служив країні.

Майор 93-ї бригади Збройних сил України "Холодний Яр" Руслан Абразовський помер від зупинки серця в лікарні Дніпра в суботу, 20 листопада.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це написала на своїй сторінці у Facebook депутатка Вінницької міськради Олена Верлан-Кульшенко.

 

Чоловікові було лише 44 роки, він помер у лікарні Дніпра, куди його доправили із зони проведення Операції Об'єднаних сил.

 

Майор Абразовський народився у селищі Літин на Вінниччині.

 

Він обрав професію військового одразу після школи, пройшовши шлях від лейтенанта до майора. Під час війни на Донбасі Руслан Абразовський провів на фронті шість ротацій, кожна з яких тривала понад вісім місяців.

 

"До останнього дня свого життя Руслан Абразовський віддано служив країні... майор віддав своє життя, захищаючи наш спокій! Вічна пам'ять Герою! Щирі співчуття рідним!" – написала пані Верлан-Кульшенко.

 

Офіцер працював на командному пункті, його смерть не була бойовою втратою, повідомили у підрозділі, де служив Абразовський, передає "Новинарня".

 

Поховають воїна на малій батьківщині, дата та час прощання стануть відомі пізніше.

 

Як повідомляла «УМ», один з найрезультативніших снайперів Сил спецоперацій Уберт Мрачковський буде похований з військовими почестями у рідному місті Хмельницький у понеділок, 22 листопада. Захисник загинув від ворожої кулі.