Легендарний ветеран Іван Залужний похований з військовими почестями у Запоріжжі, фото

20:19, 03.11.2021
Легендарний ветеран Іван Залужний похований з військовими почестями у Запоріжжі, фото

Церемонія відбулася з військовими почестями в парку металургів на Алеї Захисників. (Фото Запорізької ОДА)

Прощання із ветераном Другої світової війни, капітаном 1-го рангу Військово-морських сил СРСР, учасником битви під Сталінградом Іваном Анікеєвичем Залужним відбулося у Запоріжжі на Алеї Захисників у середу.

 

Ветеран пішов у вічність на 104-му році життя у неділю, 31 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють місцеві ЗМІ у середу.

 

Церемонія відбулася з військовими почестями в парку металургів на Алеї Захисників, де встановлені стели з портретами загиблих на Донбасі українських військових.

 

На могилу ветерана поклали квіти, траурні вінки, у тому числі, і вінок від президента України.

 

Попрощатися з ветераном прийшли його близькі, рідні, колеги, представники обласної і міської влади, запорізькі волонтери та ветерани бойових дій на Донбасі, інформує Запорізька ОДА. 

 

 

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух висловив співчуття рідним та близьким Івана Анікеєвича та згадав неоціненний внесок, який зробили члени цієї родини для свободи та незалежності України.

 

Адже у 2014 році єдиний онук Івана Залужного – Іван Гутник-Залужний, загинув у зоні АТО, захищаючи територіальну цілісність України.

 

          Іван Залужний із портертом єдиного онука, який поліг за Україну у 2014 році. 

 

«Від нашого імені, і за дорученням голови держави, хочу висловити Вам щирі співчуття. Таких людей пам'ятають довго…. ми будемо його пам'ятати завжди. Ми згадуємо Івана Анікеєвича як активну, відкриту людину з позицією. Таку, яка викликає повагу! Я переконаний, все за що він вболівав, все за що він віддавав себе, за що віддав життя і Ваш син, його єдиний онук – а саме за  державу і за людей, це правильно і це зразково. Вічна йому слава!», - промовив Олександр Старух.

 

Поховали легендарного ветерана Івана Залужного на Осипенківському цвинтарі Запоріжжя.

 

 

Як раніше повідомляла УМ, ветеран Другої Світової Іван Залужний помер у Запоріжжі у віці 103 роки.