У готелі Києва офіцер СБУ зарізав вербувальника терактів

17:48, 29.10.2021
У готелі Києва офіцер СБУ зарізав вербувальника терактів

Чоловік сам прийшов до чергового слідчого ДБР і зізнався у вбивстві. (Фото ДБР)

Колишній співробітник СБУ прийшов до чергового слідчого ДБР і зізнався у вбивстві знайомого, який намагався завербувати його для організації терактів у Києві.

 

Офіцер у відставці зарізав вербувальника під час бійки в столичному готелі в ніч з 28 на 29 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ДБР у п’ятницю.

 

Чоловік розповів слідчому, що нещодавно до нього звернувся знайомий, який пропонував узяти участь в організацією терористичних актів у Києві.

 

«Переговори проходили у готелі в середмісті Києва, після відмови колишнього правоохоронця брати участь у терактах його знайомий спробував чоловіка ліквідувати. Зав’язалась бійка, у результаті, якої він завдав ножового поранення «вербувальнику», - йдеться у повідомленні бюро.

 

Колишній правоохоронець стверджує, що одразу поїхав до своїх колишніх колег з СБУ, але там, як йому здалося, розповідь не сприйняли серйозно, тому він пішов до Державного бюро розслідувань.

 

Слідчі ДБР оперативно виїхали до вказаного готелю і переконалися, що громадянин говорив правду щодо вбивства.

 

Чоловіка передали слідчо-оперативній групі Шевченківського управління поліції Києва.

 

Також зазначається, що правильно оцінивши ймовірність такого розвитку подій слідчі та оперативники ДБР змогли прийняти вірне рішення.

 

У коментарях до повідомлення ДБР у соцмережах користувачі пишуть, що колишній правоохоронець не вчиняв злочин, а «виконав свій громадянський обов’язок».

 

А також цікавляться: чи притягнуть до відповідальності тих співробітників СБУ, які проігнорували повідомлення про злочин. Деякі користувачі припускають, що вбивця придумав гарну "відмазку".

 

 Як повідомляла "УМ", працівники ДБР розслідують безмір "перевертнів у погонах" у Житомирській та Запорізькій областях, а також на Київщині.