Переробка з «Божою поміччю»: тисячі Біблій здали на завод у Броварах

21:54, 22.10.2021
Переробка з «Божою поміччю»: тисячі Біблій здали на завод у Броварах

Деякі Біблії, здані на переробку в Броворах, були порізаними. (facebook.com/LeonidCherepeynik)

Невідомі привезли ящики з Бібліями на переробний завод в Броварах Київської області 22 жовтня.

 

Як інформує УМ, про це повідомив власник підприємства з переробки сировини Леонід Черепейнік на своїй сторінці в Facebook.

 

Він підкреслив, що стерпів, коли йому на підприємство здали 25 тисяч порножурналів.

 

Також чоловік згадав випадок, коли в контейнери для сортування сміття потрапили секс іграшки. Але коли він побачив тисячі Біблій - терпіти вже не став.

 

Власник компанії, яка спеціалізується на переробці вторинної сировини, підкреслив, що його серце не витримує такого вчинку людей. Він стверджує, що цілком розуміє бідність і потребу людей в грошах, але засуджує те, яким шляхом іноді прагнуть їх заробити.

 

Пан Черепейнік зазначив, що деякі Біблії були порізаними, а також пообіцяв усім, хто хоче здавати в макулатуру книжки священного писання, викуповувати їх у п'ять разів дорожче вартості паперу.

 

«Народ, майте совість, будь ласка... Я все розумію, бідні, потрібні гроші, але не таким шляхом! Коли нам здали по 2500 кілограмів (25 000 штук) порно-журналів, або в роздільний збір секс іграшки, я промовчав. Але коли привезли порізані Біблії, святе слово Боже, то моє серце не витримує! Хочете здати на макулатуру Біблію, тоді не рвіть її, не ріжте, я її у вас викуплю вп'ятеро дорожче, ніж вага паперу. Побійтеся Бога», - заявив він.

 

 

Користувачі соціальних мереж в коментарях до публікації підприємця негативно відреагували на цей інцидент. Люди засудили вчинок незнайомців.

 

До речі, про книги. Як повідомляла Україна молода, українська письменниця Катерина Бабкіна була нагороджена Літературною премією «Angelus» за книгу польською мовою «Мій дід танцював краще за всіх».