«Афганці» пікетували Офіс президента

09:58, 19.10.2021
«Афганці» пікетували Офіс президента

Акція "афганців" біля ОП. (Фото: Андрій Стасюк)

Під Офісом президента зранку у вівторок, 19 жовтня, відбулася всеукраїнська попереджувальна протестна акція Української Спілки ветеранів Афганістану.

 

На площі перед будівлею ОПУ зібралося приблизно 500 людей.

 

Як інформує УМ, про це повідомили організатори акції.

 

Серед вимог — поліпшення медичного, соціального і пенсійного забезпечення ветеранів.

 

Учасники акції хочуть передати свої вимоги саме в Офіс президента.

 

«Вимоги — захист наших прав, які були приведені у законодавстві. Закон України про загально обов'язкове пенсійне страхування, про статус ветерана війни — вони не виконуються. Кабінет міністрів порізав наші пільги.

 

Не виділяються кошти на лікування, на путівки. Зменшили виділяння коштів на госпіталі інвалідів війни. За свої кошти доводиться лікуватися.

 

Більше з наших громадян афганців вже люди похилого віку і потребують стороннього лікування. А грошей не дає держава. Забулися про нас», — розповів один із учасників акції з Дніпропетровська Віталій, який воював у Афганістані у 1987-1989 році.

 

На Facebook-сторінці Асоціації ветеранів ЗСУ повідомляється, що акція відбуватиметься одночасно на кількох локаціях столиці — біля будівлі Кабінету міністрів по вул. М.Грушевського, 12/2, Міністерства ветеранів що на провулку Музейному, 12, під Міністерством соцполітики на вулиці Еспланадній, 8/10, Міністерством охорони здоров’я на вулиці М.Грушевського, 7 та біля Міністерства культури та інформполітики по вул. І.Франка, 19.