Фермер-мільйонер з Канади Борис Городинський досі збирає врожаї власноруч

23:56, 17.10.2021
Фермер-мільйонер з Канади Борис Городинський досі збирає врожаї власноруч

Борис Городинський досі гарує на полі, поруч зі своїми підлеглими. (Фото: facebook.com/maryna.tkachuk.3)

Етнічний українець, засновник Horodynsky Farms  Борис Городинський попри мільйонні статки досі гарує на полі і власноруч збирає врожай цибулі разом із підлеглими у Канаді.  

 

Ферма сина українських емігрантів, які воювали в УПА, розташована за 80 кілометрів на північ від Торонто.

 

Як інформує Україна молода, про мільйонера-українця розповіла режисерка і колишня журналістка «УМ» Марина Ткачук, яка поспілкувалася із паном Городинським під час відрядження до Канади.

 

«Майже 20 днів зйомок у Канаді. І найбільше вражень - від людей. Наших! Вони зворушували, дивували, захоплювали, розчулювали. Українці в Канаді й справді крутезні! Але саме цей пан особливо зачепив своєю історією і ставленням до праці.

 

Борис Городинський. Фермер, син українських емігрантів, упівців, який чудово говорить українською та підтримує нашу громаду», - написала пані Ткачук у Facebook.

 

За її словами, наразі мільйонер з українським корінням вирощує найбільше цибулі в Канаді, «а може, і в усій Північній Америці».

 

І додає: «Жартома називає себе "цибулевим королем". З ним радяться світові виробники сільськогосподарської техніки: що, на його думку, ще можна покращити? Він не має жодної інакшої освіти, окрім середньої. Він, всупереч бажанню батька, не пішов в університет, бо хотів працювати на землі. І став мільйонером».

 

 

Втім, режисерку вразило не лише це. «А його руки! Вони чорні від праці на землі! Він і досі гарує на полі, поруч зі своїми підлеглими», - пише вона.

 

«Оце мій переробний цех, оце мої поля, - показує нам Борис простори господарки з вікна свого запилюженого хамера. - О, а це хата мого сина. А це і він - рубає дрова біля хати!».

Син мільйонера рубає дрова, поки батько збирає на комбайні цибулю!.. Яких людей ми втратили. І чи побачимо колись таке ще в Україні?», - зазначила Марина Ткачук.

 

До речі, за даними Forbes, цибуля – основа добробуту Городинського, який щорічно збирає на своїх 300 гектарах приблизно 100 тисяч тонн цієї культури. За 45 років під його керуванням Horodynsky Farms виросла в одного з найбільших виробників цибулі в Канаді з річним виторгом $15 млн.

 

Кожного Різдва на фермі Бориса Городинського лунають українські пісні. Взимку 2019‑го колядки для бізнесмена та його гостей виконували відомі в Онтаріо хори «Левада» й «Оріон» у супроводі капели бандуристів і танцювального ансамблю «Веснянка».

 

Щоліта Городинський запрошує артистів на свої фірмові українські пікніки, гостей яких він пригощає власними овочами, соліннями, салом і варениками з цибулею.

 

Син воїна УПА з Волині, Городинський витрачає зароблене не тільки на підтримку культурно‑мистецьких заходів. На його гроші збудовано станцію невідкладної допомоги в Іннісфілі: бізнесмен виділив на неї $1 млн на знак турботи про громаду, що в ній живе і працює.

 

Як повідомляла "УМ", своє українське коріння підтверджує понад 1,3 мільйона громадян Канади.

 

Нагадаємо, українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс (штат Парана, Бразилія) згідно рішення місцевої влади від 5 жовтня 2021 року.