У Львові вимагали 2 млн євро за життя дівчини-фотографа з Червонограда, фото

17:39, 16.10.2021
У Львові вимагали 2 млн євро за життя дівчини-фотографа з Червонограда, фото

Правоохоронці оперативно встановили місце утримання дівчини, звільнили її та затримали викрадачів. (Фото Офісу генпрокурора і поліції Львівської області)

Четверо злочинців викрали 19-річну дівчину-фотографа у Львові на Покрову, 14 жовтня ввечері.

 

Після чого вимагали у батьків жертви з міста Червоноград 2 мільйони євро. У разі відмови платити, дівчину погрожували вбити.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють поліція Львівщини і Офіс генпрокурора у суботу.

 

«За словами заявника, жителя Червонограда, зловмисники викрали його 19-річну доньку у Львові, утримують її у невідомому місці та вимагають за звільнення дівчини два мільйони євро. Викрадачі також погрожували батькові, що він більше ніколи не побачить свою доньку, якщо не передасть їм вказану суму», - інформують у поліції.

 

До розкриття злочину були задіяні співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини на чолі з начальником Головного управління Нацполіції у Львівській області генералом поліції третього рангу Олександром Шляховським.

 

В Офісі генпрокурора додають, що за даними слідства, підозрювані, під виглядом клієнтів, домовилися з 19-річною дівчиною-фотографом про проведення фотосесії у квартирі у Львові.

 

Після того, як дівчина прийшла на зйомку, вони незаконно позбавили її волі та почали вимагати у її батьків гроші за звільнення доньки.

 

Після звернення батьків до поліції, правоохоронці оперативно встановили місце утримання дівчини, звільнили її та затримали викрадачів у квартирі одного з будинків на вулиці Городоцькій у Львові.

 

Чотирьом учасникам злочинної групи, серед яких двоє неповнолітніх, повідомлено про підозру за фактами незаконного позбавлення волі та вимагання 2 млн євро (ч.2 ст.146, ч.2 ст.189 КК України).

 

 

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

 

Троє з чотирьох затриманих – мешканці Червонограда, які викрадена ними дівчина.

 

Звільнена дівчина жива та неушкоджена – з нею працює психолог.

 

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно з Головним управлінням Нацполіції у Львівській області та Управлінням СБУ в області.

 

Як повідомляла «УМ», поліція Харківщини проводить перевірку за фактом конфлікту в метрополітені обласного центру, під час якого машиніст електропоїзду побив хамовитого пасажира.

 

Читайте також про викрадення доньки депутата Полтавської облради. Злочинці вимагали викуп у біткоїнах.