Герої України: Микола Верхогляд і Рустам Хамраєв удостоєні звання посмертно

15:12, 14.10.2021
Герої України: Микола Верхогляд і Рустам Хамраєв удостоєні звання посмертно

Звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно присвоєно полковнику Миколі Верхогляду і солдату Рустаму Хамраєву. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський присвоїв посмертно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" захисникам України: полковнику Миколі Верхогляду і солдату Рустаму Хамраєву.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідні Укази оприлюднено на сайті президента у четвер з нагоди Дня захисників та захисниць Україні.

 

Зазначається, що полковнику Миколі Верхогляду звання присвоєно "за особисту мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових та спеціальних завдань, вірність військовій присязі".

 

Відомо, що командувач українського миротворчого контингенту в мусульманському анклаві Жепа під час війни в Боснії Микола Верхогляд помер 30 травня від тяжкої форми COVID-19.

 

Солдату Рустаму Хамраєву звання присвоєно "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України".

 

Рустам Хамраєв загинув 17 червня 2014 року під час бою в селищі Металіст під Луганськом.

 

Як повідомляла «УМ», з нагоди 30-річчя Незалежності звання "Герой України" з удостоєнням Ордена «Золота Зірка» було посмертно присвоєно полеглим захисникам України – солдату Сергію Білоусу і старшині Максиму Ридзаничу.