У військовому госпіталі Києва вимагали хабарі у ветеранів АТО: $1,5 тисячі за інвалідність

16:41, 08.10.2021
У військовому госпіталі Києва вимагали хабарі у ветеранів АТО: $1,5 тисячі за інвалідність

Правоохоронці затримали посередника одразу після одержання чергової частини хабаря. (Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)

Корумповані медики організували схему вимагання хабарів з учасників АТО/ООС за присвоєння інвалідності у військовому госпіталі в Києві.

 

Вартість таких «послуг» від хабарників становила від 1,5 тис. доларів залежно від ступеню розладів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Київська міська прокуратура у п’ятницю.

 

«За даними слідства, службові особи медичної установи організували схему збагачення шляхом отримання неправомірної вигоди від колишніх військовослужбовців за проходження військово-лікарської комісії та призначення групи інвалідності для подальшого проходження медико-соціальної експертної комісії», - йдеться у повідомленні.

 

7 жовтня правоохоронці затримали посередника одразу після одержання чергової частини хабаря. Йому повідомили про підозру.

 

 

У межах кримінального провадження (ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 368 ККУ) пройшли обшуки за місцями роботи і проживання інших фігурантів. Виявлені грошові кошти, імовірно отримані злочинним шляхом.

 

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам злочинної схеми.

 

Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчим відділом територіального управління ДБР у Києві, за оперативного супроводження Департаменту контррозвідки СБУ та Головного управління СБУ у Києві та Київській області.

 

Як повідомляла «УМ», у Печерському райсуді тривалий час розглядається справа про хабарництво лікарів Валерія Наумова та Віктора Чернявського.

 

Хабарників у халатах викрив принциповий ветеран АТО, десантник Петро Олексюк, в якого також вимагали 1,5 тисячі доларів за інвалідність.