СБУ затримала злочинну групу, яка викрала дитину місцевого депутата і вимагала колосальний викуп

12:04, 23.09.2021
СБУ затримала злочинну групу, яка викрала дитину місцевого депутата і вимагала колосальний викуп

Злочинна група за викрадену дитину депутата вимагала майже пів мільйона доларів.

СБУ затримала злочинну групу, яка викрала дитину депутата Полтавської облради і вимагала майже пів мільйона доларів за її звільнення.

 

Як інформує УМ, про це 23 вересня повдомила пресслужба СБУ на своєму сайті.

 

«Співробітники СБУ знешкодили злочинне угруповання, яке займалося викраденням людей та вимаганням грошей за їх звільнення. Зловмисників зупинили "на гарячому" – після викрадення дитини одного із депутатів Полтавської обласної ради», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Організував «схеми» чоловік, який наразі перебуває у Київському слідчому ізоляторі – його обвинувачують у вчиненні умисного вбивства з особливою жорстокістю.  

 

Повідомляється, що зловмисник розробив план та організував викрадення дитини впливового бізнесмена і депутата Полтавської облради. Чоловік підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільнику винагороду в розмірі 100 тисяч доларів.

 

Викуп за дочку депутата становив 470 тисяч доларів – їх мали перерахувати на електронний гаманець біткоїнами.

 

Повідомляється, що зловмисникам вдалося викрасти дівчинку. Батькам вони погрожували фізичним насильством та смертю їхньої дитини.

 

Попри те, що викрадачі спілкувалися між собою та з батьками дитини через Телеграм-канал або приховану інтернет-мережу "Даркнет", правоохоронці змогли встановити їхнє місцезнаходження та затримати.

 

Їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ та обрали запобіжні заходи.

 

Правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до цього злочину.