Суд арештував нападників на фотокора Кужельного

14:49, 18.08.2021
Суд арештував нападників на фотокора Кужельного

Під час засідання у Печерському суді столиці у справі нападу на Кужельного.

Печерський районний суд Києва заарештував на 60 діб одного з підозрюваних - Микиту Губського - у нападі на фотокора видання «Букви» Олександра Кужельного.

 

Другому нападнику – одягнуть електронний браслет, він перебуватиме під домашнім арештом. 

 

Як інформує УМ, про це 18 серпня повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

 

Адвокат Губського Едуард Вербінець просив про запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

 

Вербінець зазначив, що у «пацана тестостерон вдарив і тому так зробив…». Підозрюваний Губський стверджує, що не має стосунку до «Нацкорпусу». На суді сказав, що є фанатом футбольного клубу «Карпати»: «Вибачився, тому що зрозумів, що вчинив злочин, за який я готовий відповісти»,- заявив підозрюваний.

 

Другому підозрюваному - сімнадцятирічному Антону Голощапову - обрано цілодобовий домашній арешт з електронним засобом контролю до 15 жовтня включно.

 

Нагадаємо, що після акції «Нацкорпусу», яка проходила 14 серпня під Офісом президента на кореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного було скоєно напад.

 

За фактом заподіяння тілесних ушкоджень кореспонденту у зв’язку із здійсненням ним професійної діяльності поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста).

 

Пізніше «Національний корпус» заявив, що молодики, які побили Кужельного, перепросили у журналіста. Правоохоронці повідомили двом львів'янам про підозру у побитті.