Варфоломій і Епіфаній відслужать літургію у Софійському соборі у Києві, фото

13:05, 14.08.2021
Варфоломій і Епіфаній відслужать літургію у Софійському соборі у Києві, фото

Вселенський патріарх Варфоломій показав Предстоятелю ПЦУ Епіфанію свій батьківський дім на острові Імврос. (Фото ПЦУ)

Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолять урочисту літургію під відкритим небом на території Софійського собору в Києві 22 серпня.

 

Як повідомляє Україна молоду, цю подію, в рамках візиту Варфоломія до України з нагоди 30-річчя Незалежності, анонсує ПЦУ в суботу.

 

"В неділю, 22 серпня 2021 року, на території собору Святої Софії в м. Києві під відкритим небом відбудеться урочиста Божественна літургія, яку очолять два Предстоятелі – Всесвятійший Вселенський Патріарх Варфоломій та Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній", - йдеться у повідомленні Помісної церкви.

 

 

Богослужіння почнеться 22 серпня о 9:00 ранку. ПЦУ запрошує духовенство і вірян до спільної молитви.

 

Охочих просять враховувати заходи безпеки.

 

Зазначається, що напередодні, 21 серпня о 10:00 відбудеться також урочиста зустріч і подячна молитва (доксологія) Вселенського патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

 

 

Як повідомляла «УМ», троє Предстоятелів - Вселенський патріарх Варфоломій, патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ та митрополит Київський і всієї України Епіфаній відслужили  урочисту Божественну літургію в Успенському храмі на острові Імврос (Туреччина), що в Егейському морі 13 серпня.

 

Предстоятелі зібралися на цьому острові з нагоди святкування 60-ліття рукоположення Вселенського патріарха Варфоломія на диякона, адже саме у цьому храмі відбулася ця подія.

 

Наразі Предстоятель ПЦУ Епіфаній продовжує перебувати з візитом на острові Імврос, де Вселенський патріарх Варфоломій показав йому свій батьківський дім, де він виріс.

 

Патріарх Варфоломій планує відвідати Україну з нагоди 30-річчя Незалежності на запрошення президента Зеленського і митрополита Епіфанія.