Із СІЗО випустили підозрюваних у викраденні євромайданівців Луценка і Вербицького

10:28, 08.08.2021
Із СІЗО випустили підозрюваних у викраденні євромайданівців Луценка і Вербицького

Івана Новотного зустрічали з СІЗО адвокат та двоє друзів. (Фото Watchers)

Підозрювані у справі викрадення і катування учасників Євромайдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького – Сергій Мисливий та Іван Новотний вийшли із столичного СІЗО №13 у ніч на неділю.

 

В обох підозрюваних саме опівночі завершився термін запобіжного заходу, а новий їм не подовжили через те, що судді Печерського райсуду Києва масово пішли у відпустку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє журналістка Ольга Худецька, яка чергувала під СІЗО вночі.

 

«Судді у справі викрадення, катування Ігоря Луценка і Юрія Вербицького вирішили сходить дружно у відпустку саме тоді, коли закінчувався запобіжний у двох обвинувачених – Сергія Мисливого та Івана Новотного. Їм інкримінували участь у злочинній організації та, власне, виконання злочину», - написала Ольга Худецька.

 

За її словами, обидва підозрюваних були в розшуку, і затримані лише у березні 2020 року.

 

«Дива поки що не сталось, обидва вийшли», - констатує журналістка.

 

За її даними, Новотного випустили о 00:01 – як тільки сплив термін запобіжного заходу.

 

 

«А от Мисливого ми знайшли в Печерському суді - він отримав нову підозру від ДБР і прокурорів, і суд тепер вирішує, чи брати його знов під варту вже за новою підозрою», – написала Худецька.

 

Проєкт Watchers  повідомляє,  що Новотного зустрічали з СІЗО адвокат та двоє друзів.

 

А от розгляд запобіжного заходу Мисливому за новою підозрою мали продовжити після перерви о 10:00 ранку в неділю. Нова підозра стосується нововиявлених даних про ймовірну організаторську роль Мисливого. Раніше йому інкримінували лише виконання злочину.

 

Нагадаємо, що у січні 2014 року під час Революції гідності Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні і вивезені за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

 

У МВС заявляли, що активні учасники викрадення Луценка і Вербицького переховуються від правосуддя у Криму, а безпосередній керівник викрадення – громадянин Неживов.

 

10 березня 2020 року правоохоронці затримали учасника організації, підозрюваного у викраденні та катуванні активістів і умисному вбивстві Юрія Вербицького. Вже 12 березня 2020 року слідчі ДБР спільно з СБУ затримали ще одного підозрюваного в участі у цій злочинній організації.