Пожежі у Туреччині: українців закликають не їхати у небезпечні провінції

14:09, 30.07.2021
Пожежі у Туреччині: українців закликають не їхати у небезпечні провінції

Лісові пожежі в південно-західних регіонах Туреччини охопили популярні курорти. (Фото hurriyetdailynews.com)

Міністерство закордонних справ України закликає українських громадян утриматись від відвідин охоплених пожежею південно-західних регіонів на Середземноморському узбережжі Туреччини.

 

Йдеться про популярні серед туристів провінції, в яких вирує вогняна стихія.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться в оприлюднених рекомендаціях МЗС України у п’ятницю.

 

"28 липня аномально високими температурами повітря були спровоковані й розповсюдились лісові пожежі в південно-західних регіонах Туреччини з високою концентрацією туристичних об’єктів, зокрема, провінціях Анталія, Адана, Мерсін та Мугла, які є популярними напрямками для відпочинку українських туристів", - наголосили українські дипломати.  

 

Відзначається, що є жертви серед місцевого населення, постраждали і перебувають під загрозою окремі об’єкти туристичної інфраструктури в містах Бодрум, Мармарис тощо.

 

Відтак у міністерстві наголошують: «З урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації закликаємо громадян України утриматися від поїздок до уражених стихією регіонів».

 

Зауважимо, що внаслідок масштабних пожеж на середземноморському узбережжі Туреччини загинули вже 4 людини та понад 180 потрапили до лікарень.

 

Напередодні у провінції Мугла лісові пожежі підійшли впритул до кількох готелів, туристів довелося тимчасово евакуювати на пляж.

 

Як повідомляла «УМ», за даними Держприкордонслужби, наразі Туреччина входить до трійки найпопулярніших країн серед українських туристів.