Семен Семенченко знову опинився у СІЗО

17:53, 26.07.2021
Семен Семенченко знову опинився у СІЗО

Семен Семенченко з групою підтримки перед судом. (Фото з ФБ-сторінки Семена Семенченка)

Колишній нардеп Семен Семенченко знову був узятий під варту в залі суду і під конвоєм відправився до СІЗО в понеділок.

 

Сталося це після того, як суддя Солом'янського райсуду Києва Вишняк змінив Семенченку запобіжний захід на безальтернативне тримання під вартою у справі про незаконне створення приватної військової компанії.

 

Як повідомляє Україна молода, про це поінформував сам Семен Семенченко під час судового засідання у Facebook.

 

Зокрема, суддя Вишняк задовольнив клопотання слідчого про заміну запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою на 60 днів.

 

Тому Семенченка взяли під варту в залі суду.

 

Останній назвав це рішення незаконним, оскільки він не порушував запобіжний захід, який був раніше. Він наполягає, що суддя прийняв таке рішення під тиском СБУ.

 

Представники екснардепа готуються до апеляції. За їхніми даними, Семенченко вже провів в одиночній камері ізолятора СБУ 4 місяці.

 

Як повідомляла «УМ», 14 липня суд змінив Семенченку запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

 

Нагадаємо, що 24 березня СБУ повідомила, що викрила т.зв. приватну військову компанію, її можливими організаторами назвала колишнього командира батальйону "Донбас" і екснардепа Семена Семенченка та Євгена Шевченка (відомий як "позаштатний агент НАБУ").
 
26 березня суд заарештував Семенченка без альтернативи застави. Цього ж дня суд відправив Шевченка під арешт з альтернативою застави в 5 мільйонів гривень. Обрали також запобіжні заходи іншим фігурантам справи: ексбійцю батальйону "Донбас" Олександру Новікову та екскомандиру бататальйону "Донбас" Анатолію Віногродському.