Семенченка відпустили під домашній арешт

11:17, 14.07.2021
Семенченка відпустили під домашній арешт

Семен Семенченко вже фактично на свободі. (Фото з ФБ-сторінки Семена Семенченка)

Екс-нардепу Семену Семенченку змінили запобіжний захід і замість арешту обрали цілодобовий домашній арешт.

 

Як інформує УМ, про це сказано в ухвалі суду в середу.

 

Ухвала діє до 14 вересня включно. 
 
 
Семенченко також має прибувати за вимогою до слідчого, суду, прокурора, не відлучатися з Києва без дозволу суду, слідчого і прокурора, утримуватися від спілкування зі свідками у справі, здати парпорта для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю.
 

«Маленька перемога у великій війні. Боротьба продовжується. Тримаємо кулаки», - написав колишній нардеп Семен Семенченко у соцмережах.

 
 

Нагадаємо, що 24 березня СБУ повідомила, що викрила т.зв. приватну військову компанію, її можливими організаторами назвала колишнього командира батальйону "Донбас" і екснардепа Семена Семенченка та Євгена Шевченка (відомий як "позаштатний агент НАБУ").

 

26 березня суд заарештував Семенченка без альтернативи застави. Цього ж дня суд відправив Шевченка під арешт з альтернативою застави в 5 мільйонів гривень. Обрали також запобіжні заходи іншим фігурантам справи: ексбійцю батальйону "Донбас" Олександру Новікову та екскомандиру бататальйону "Донбас" Анатолію Віногродському.

 

14 травня Служба безпеки України повідомила, що розкрила вчинення терористичного акту, а саме обстрілу ТОВ "Інформаційного агентства "112-канал", який стався у липні 2019 року.

 

Підозру в теракті висунули Семенченку.