Швидкість прокатних самокатів у Києві знижено

14:18, 13.07.2021
Швидкість прокатних самокатів у Києві знижено

"Літати" на прокатних самокатах у Києві вже не вдасться

Усі оператори прокату електросамокатів столиці знизили максимальну швидкість до 20 км/год, як це передбачалося меморандумом з міською владою.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у Telegram.

 

«Усі оператори прокату електросамокатів Києва забезпечили програмне зниження максимальної швидкості до 20 км/год (раніше було 35 км/год – ред.). Це – одна із головних вимог меморандуму. 4 оператори вже ввели зони обмеження швидкості до 14 км/год та зони повної заборони руху. Решта мусять підтягнутися дуже скоро», нписав, зокрема, Усов.

 

Він також додав, що оператори вже частково промаркували самокати номерами.

 

Номери наносяться з обох сторін труби керма у форматі «літера і 4 цифри», і кожен з операторів має свої унікальні серії: Bolt – A, В, С; Jet – J, Е; BikeNow – N; Kiwi – K; Scroll Bird – O, S; Zelectra – Т, Z; Vzhooh – V.

 

Крім того, місто вже почало отримувати перші великі дані та теплові карти від операторів щодо інтенсивності руху прокатних самокатів на вулицях і найпопулярніших місцях для старту-фінішу.

 

В подальшому, за словами Усова, ці дані використають для оптимізації маршрутів громадського транспорту.

 

Він також закликав повідомляти йому на службову електронну пошту [email protected] про випадки перевищення дозволеної швидкості прокатними електросамокатами.

 

Нагадаємо, що 24 червня Київська адміністрація підписала Меморандум про співпрацю з операторами послуг прокату електросамокатів Києва, який передбачає зменшення максимальної швидкості, маркування кожного самоката, страхування користувачів тощо