Американський університет відкриють на річковому вокзалі Києва, фото

17:30, 25.06.2021
Американський університет відкриють на річковому вокзалі Києва, фото

Під час презентації Американського університету на Поштовій площі столиці.

Американський університет планують відкрити в будівлі річкового вокзалу на Поштовій площі Києва.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують Посольство США в Україні у Twitter, а також радник київського міського голови Дмитро Білоцерківець у п’ятницю.

 

"Незабаром у місті з’явиться університет світового рівня – "Амерікан Юніверсіті Київ" (АЮК) у партнерстві з державним Університетом штату Арізона (ASU), який займає перше місце з інновацій серед університетів США. Новий ВНЗ розташовуватиметься у будівлі річкового вокзалу на Поштовій площі", - зазначив Дмитро Білоцерківець у Facebook.

 

За його словами, українські діти, які хочуть здобути західну освіту, але не завжди мають можливість поїхати за кордон, скоро отримають таку можливість у Києві.

 

 

Зауважимо, що безпосередньо створенням університету займаються американські та українські інвестори. Перших представляє Курт Волкер, який раніше був спецпредставником Держдепу з питань України.

 

На презентації був присутній і міський голова Києва Віталій Кличко. За його словами, місто повністю підтримуватиме цей проєкт.

 

«Освіта – це ключ до життя. Багато хлопців і дівчат мріють отримати американську освіту. Від сьогодні вони мають можливість не їхати до США по освіту, а отримати її тут, в Україні. Це прекрасна ідея, чудовий проект, який має повну підтримку київської влади», – наголосив мер столиці.

 

 

Планується, що перших студентів університет прийме з наступного навчального року після реставрації історичної будівлі.

 

У Посольстві США також привітали спільний проєкт та заявили, що це чудова можливість для розвитку освіти в України.

 

Невідомо, чи залишать киянам доступ до будівлі після того, як там відкриють університет.

 

Як повідомляла «УМ», раніше пан Волкер заявляв про плани США відкрити Американський університет у Києві.