Сергію Стерненку суд призначив умовний термін на 1 рік

17:07, 31.05.2021
Сергію Стерненку суд призначив умовний термін на 1 рік

Активіст Сергій Стерненко у Одеському апеляційному суді. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Стерненка)

Одеський апеляційний суд частково задовольнив скаргу громадського активіста Сергія Стерненка на вирок суду першої інстанції, згідно з яким його було засуджено до семи років позбавлення волі з конфіскацією половини майна. 

 

Зокрема, Феміда скасувала вирок за розбій у справі проти Сергія Стерненка й Руслана Демчука за обвинуваченням у викраденні й катуванні місцевого депутата Сергія Щербича навесні 2015 року.
 
 
Втім, Стерненко отримав умовний термін за статтею про зброю.
 

Як передає Україна молода, відповідний вирок суд оголосив в понеділок, 31 травня.

 

"По факту це судимість за один патрон", - прокоментував рішення апеляційного суду сам Сергій Стерненко.

 

 

Так, суд ухвалив скасувати вирок у частині за ст. 187 ККУ (розбій); за ст. 146 (викрадення) визнав винними, але покарання не застосовано, бо строки давності минули; за ст. 263 (зброя) Стерненка визнано винним, але 3 роки ув'язнення замінено на іспитовий строк в 1 рік (тобто умовно). 
 
Громадський активіст Роман Сініцин так прокоментував рішення Феміди:
 
"За версією суду - «зберігання 1 патрону могло становити небезпеку бо Стерненко активно брав участь у акціях протесту». І саме тому справу не закрили за малозначимістю. Бо один патрон, це не малозначимо, за версією цього "суду". Сергій не поїде на колонію. Але буде і далі в «підвішеному стані» бо є ще суд по самообороні і як тільки буде «політична воля» - Сергій поїде уже на реальний термін, умовний - змінять на відбування реального".
 
Тому, на його думку, у цій справі ще нічого не вирішилось. 
 

Як повідомляла "УМ", напередодні оголошення рішення апеляційного суду біля Офісу президента в Києві, а також в низці міст, зокрема і у Львові, відбулася акція «Покажіть нам справделивість» на підтримку Сергія Стерненка.