Туреччина запрошує українців відпочити без росіян

11:35, 22.05.2021
Туреччина запрошує українців відпочити без росіян

Українці можуть відпочити у Туреччині довше і за кращими цінами.

Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере вважає, що рішення російської влади про заборону на регулярне та чартерне авіасполучення з Туреччиною створило можливості для українських туристів.

 

Як інформує Україна молода, про це турецький дипломат заявив в інтерв’ю проєкту KyivNotKiev.

 

«Я хочу підкреслити, що, наскільки я розумію, це (рішення російської сторони про заборону на авіасполучення з Туреччиною – ред.) не якийсь винятковий захід проти Туреччини, а загальний захід, який забороняє російським туристам їздити за кордон до низки інших країн, а не тільки до Туреччини», – сказав Ягмур Ахмет Гюльдере.

 

На думку посла, українські туристи мають дивитися на таку ситуацію як на можливість.

 

«Адже ймовірно буде більше місця, більше їжі, і тому, я думаю, це дасть змогу українцям провести більш тривалу відпустку у Туреччині за кращими цінами», – зазначив дипломат.

 

Як повідомляла «УМ», Росія з 15 квітня запровадила заборону на регулярне та чартерне авіасполучення з Туреччиною, пояснивши це незадовільною епідеміологічною ситуацією. Також Туреччину було внесено до переліку країн, які не рекомендовані до відвідання громадянами РФ.

 

Рішення про припинення авіасполучення було оприлюднене після візиту президента Зеленського до Туреччини та його перемовин із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

 

Скасування Росією авіасполучення з Туреччиною окремі ЗМІ та оглядачі пов’язують із результатами цих переговорів та підтримкою України Туреччиною, оскільки туристичний потік з РФ серед найактивніших, зокрема в умовах пандемії. У Москві такі припущення відкидають.

 

Як повідомляла "УМ", українські туристи опинилися на першому місці серед іноземців, які відвідували палац Топкапи в Стамбулі у цьому році.