У Криму засудили українця до 11 років суворого режиму

14:51, 21.05.2021
У Криму засудили українця до 11 років суворого режиму

Іван Яцкін отримав 11 років буцигарні від кримсько-російського "правосуддя"...

 

В окупованому Криму підконтрольний РФ «Верховний суд Криму» визнав українця Івана Яцкіна винним у «держзраді» та засудив до 11 років позбавлення волі.

 

Як інформує УМ, про це 21 травня повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

 

«Сьогодні (21 травня – УМ.) вчергове підконтрольний російській окупаційній владі так званий «Верховний суд Криму» оголосив незаконний вирок громадянину України Івану Яцкіну за сфабрикованою кримінальною справою за нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Івана Яцкіна засудили до 11 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму, та після закінчення строку один рік обмеження волі адміністративного нагляду», – йдеться у повідомленні.

 

Денісова зазначила, що незаконний вирок так званого «суду» є демонстрацією системних політичних репресій окупаційної влади стосовно громадян України, які вільно висловлюють проукраїнську позицію на території тимчасово окупованого Криму.

 

Також українська омбудсменка закликала міжнародну спільноту відреагувати на незаконне судилище та посилити тиск на РФ задля захисту прав українців які залишилися проживати на території тимчасово окупованого Криму та звільнити усіх незаконно утримуваних країною-агресором громадян України.

 

Нагадаємо, у ЄС закликали Росію припинити репресії в окупованому Криму.

 

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Російська Федерація переслідує 93 кримських татар за політичними мотивами, з них 78 відбувають незаконне покарання на території РФ.