Проблеми армії не аналізуються і підміняються показухою - Бутусов

13:31, 18.05.2021
Проблеми армії не аналізуються і підміняються показухою - Бутусов

Ексрадник міністра оборони, журналіст Юрій Бутусов:"Військово-політичне керівництво не планує якісних реформ в армії".

Журналіст і головред видання Цензор.Нет Юрій Бутусов прийняв рішення скласти повноваження радника міністра оборони Андрія Тарана на громадських засадах.

 

Як інформує УМ, про це він написав у своєму Facebook у вівторок.

 

Юрій Бутусов  озвучив шість причин такого рішення.

 

Однією з причин він назвав те,  що проблеми армії не аналізуються і підміняються показухою, а глава Міноборони не реагує «навіть на ті елементарні проблеми, про які публічно заявляє комітет з оборони ВР,  такі як харчування, спорудження арсеналів, Держоборонзамовлення, кризовий стан з боєприпасами».

 

«Військово-політичне керівництво не планує якісних реформ в армії. Нові документи оборонної політики, зокрема, Стратегія воєнної безпеки, не спрямовані на зміну ситуації. Можна миритися з деякими проблемами, але не можна миритися з небажанням їх вирішувати», — назвав другу причину пан Бутусов.

 

Ще одна причина  звільнення  -  справа про провал спецоперації із затримання російських терористів-«вагнерівців» не розслідується вісім місяців.

 

«Такі результати моїх думок після перебування на посаді, це була неоплачувана діяльність, ніяких привілеїв або чого-небудь матеріального вона мені не принесла, «відбувати номер» заради статусу вважаю ганебним. Міністру оборони все це виявилося зовсім нецікаво, як і керівництву Офісу президента.  За кожне слово в своїх висновках і пропозиціях я готовий відповідати», — резюмував журналіст.

 

Нагадаємо, Бутусов став радником міністра оборони України на громадських засадах у кінці грудня минулого року.

 

Історія працевлаштування Бутусова в Міноборони почалася з поста Міноборони в Facebook, в якому військове відомство запропонувало журналісту зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його професійна увага.

 

Бутусов через соцмережу прийняв пропозицію Міноборони, заявивши, що таким чином відомство визнало справедливість його критики і свою нездатність впоратися з проблемами в оборонці.

 

На наступний день журналіст повідомив, що Міноблрони ігнорує його згоду обійняти одну з посад у військовому відомстві.

 

Журналіста запросили на співбесіду 10 грудня. У цей же день в Міноборони заявили, що «щиро» хотіли найняти Бутусова, проте рівень його компетенцій не збігається з рівнем його амбіцій. У відомстві наголосили, що таке рішення було прийнято після розмови з журналістом.

 

Водночас Бутусов заявив, що співбесіду з ним ніхто не проводив, а написане на сайті міністерства — образа на його адресу, через що він планує судитися з Міноборони.