Онуфрій разом із Новінським провів літургію в Харкові з порушенням карантину, фото

20:06, 15.05.2021
Онуфрій разом із Новінським провів літургію в Харкові з порушенням карантину, фото

Митрополит РПЦ в Україні Онуфрій у Благовіщенському кафедральному соборі у Харкові.

Митрополит РПЦ в Україні Онуфрій (Березовський) провів літургію за масового скупчення вірян і з порушенням карантинних вимог у Благовіщенському кафедральному соборі у Харкові в суботу.

 

Участь у літургії взяв і скандально відомий нардеп ОПЗЖ Вадим Новінський, який часто прислужує Онуфрію у статусі диякона РПЦ.

 

Також було присутнє керівництво Харківської міськради. Зокрема, в.о. мера міста, секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

 

 

Як інформує Україна молода, масове порушення карантину під час літургії зафіксувало «Суспільне».

 

Відеотрансляція літургії засвідчила, що абсолютна більшість вірян перебували всередині храму без захисних масок та без дотримання дистанції. Серед них - багато літніх людей. Без масок були також священики РПЦ.

 

 

Під час літургії російський митрополит Онуфрій вручив іншому російському митрополиту Харківському і Богодухівському Онуфрію (Легкому) церковну нагороду до 50-річчя, яку не зміг передати рік тому через пандемію коронавірусу.

 

Тоді як Онуфрій (Легкий) згадав епідемію у своєму слові:

 

«І сьогодні, правлячи божественну літургію, ми чули, як ви молитеся за наш народ, за нашу церкву, за Україну, за тих, хто хворіє такою страшною хворобою не тільки в Україні, але й увесь світ».

 

Після літургії у сквері поруч із собором відбулося освячення пам’ятника митрополиту РПЦ Никодиму і презентація книги “Історія Харківської єпархії” в церковно-історичному музеї цієї єпархії.

 

 

Як повідомили в пресслужбі поліції Харківщини, біля храму чергували приблизно 150 поліцейських. Невідомо, чи склали правоохоронці бодай один протокол щодо порушення карантинних вимог. На оприлюднених кадрах видно, що поліція не намагалася вивести людей або зробити зауваження.

 

Після завершення літургії речниця поліції Харківщина Ганна Третьякова повідомила, що інформацію внесли до Єдиного обліку заяв і повідомлень. За ї словами, поліція провела превентивну роботу, реагувала на порушення та збирала інформацію.

 

Нагадаємо, Харків перебував у «червоній зоні» карантину майже місяць. Тим не менше у регіоні й надалі заборонені масові заходи, зокрема й релігійні, за участю більш як одної особи на 4 кв. метри або наповненістю залів понад 50% місць.