Снайперка з Вінниці Ольга Гранецька померла у шпиталі в Києві

22:45, 14.05.2021
Снайперка з Вінниці Ольга Гранецька померла у шпиталі в Києві

Ольга Гранецька була снайперкою-розвідницею...

Снайперка-розвідниця з Вінниці Ольга Гранецька померла у київському шпиталі у п'ятницю, 14 травня.

 

Попередній діагноз – гострий лейкоз.

 

Як інформує УМ, про це повідомила волонтерка Юлія Щербань.

 

Майже рік Ольга боролася з онкохворобою щитовидної залози та ускладненнями. Після кожної операції, каже Юлія Щербань, військовослужбовиця поверталася на Схід, бо прагнула перемоги. Кілька тижнів тому стан її різко погіршився.

 

«39 – температура шість днів трималася. Дівчата, які там були, «виганяли» її на лікування. А вона казала: – У мене ще недороблені справи». Вона хотіла, щоб все було так, як треба», – розповіла Юлія Щербань.

 

Ольга Гранецька народилася 27 квітня 1983 року в с. Юрівка на Козятинщині. У 2007 році підписала контракт в Козятинському РВК. Служила радіотелеграфісткою в 101-му окремому полку зв'язку (з 2012 року, в/ч А1660).

 

Із початком російсько-української війни прагнула потрапити на фронт. У 2016 році її перевели до 93 ОМБр "Холодний Яр". Воювала в артрозвідці. У 2017 Ольга Гранецька перевелася до 131 окремого розвідувального батальйону. Там виконувала бойові завдання на посаді снайпера-розвідниці (2-ї категорії) у першій розвідроті.

 

 

В Ольги залишилися матір та дві сестри: Ірина Гранецька, з якою народилася в один день, і старша – Вікторія Гранецька-Стафійчук.

 

Прощання зі снайперкою Ольгою Гранецькою відбудеться у Вінниці в неділю, 16 травня, о 12 годині.