Іван Ковальовський «Африка» загинув від кулі ворожого снайпера

13:01, 27.04.2021
Іван Ковальовський «Африка» загинув від кулі ворожого снайпера

Знову втрата на передовій - від кулі снайпера загинув прикарпатець Іван Ковальовський («Африка»).

Воїн 58-ї бригади Іван Ковальовський з позивним «Африка» загинув від кулі ворожого снайпера в районі Опитного на Донеччині у понеділок, 26 квітня. 

 

Іван Іванович є уродженцем села Колінки Городенківського району Івано-Франківської області. воїну було 48 років. 

 

Як інформує УМ, прізвище полеглого захисника України оприлюднила Городенківська міська рада у вівторок.

 

«Городенківська міська рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу смерті учасника АТО уродженця села Колінки – Ковальовського Івана Івановича «Африка», який загинув 26.04.2021 року від кулі ворожого снайпера», - повідомили у міськраді про загибель земляка. 

 

І додають: "На жаль, словами важко загоїти у серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить щиро поділяємо горе родини та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Не забудемо про Його подвиг та мужність у виконанні військового обов’язку перед Україною. Вічна пам’ять!". 

 

Як розповів виданню «Суспільне. Карпати» голова громадської організації "Городенківське районне об'єднання учасників АТО" Михайло Човганюк, Ковальовського призивали до армії у Дніпрі, куди він свого часу переїхав із сім’єю з Прикарпаття.

 

За його словами, ворожий снайпер поцілив українському бійцеві у спину.

 

У 2015-му році боєць підірвався на невідомому вибуховому пристрої у районі західної околиці селища Станиця Луганська. Тоді воїн отримав важке поранення, однак вижив.

 

Варто наголосити, що в ранковому зведенні штабу операції Об’єднаних сил не повідомлялося про загибель українського військового. 

 

За даними "УМ", це вже 13 бойова втрата української армії у квітні.

 

Як повідомляла "УМ", Олександр Луцик загинув 22 квітня у районі населеного пункту Шуми Торецької міськради Донецької області унаслідок смертельних осколкових поранень, яких зазнав під час обстрілу позицій ЗСУ протитанковою керованою ракетою.

 

Старший солдат Давід Шартава з Тбілісі загинув за Україну під час обстрілу 18 квітня.