Ми не боїмося: ПЦУ закликала Путіна покаятись і припинити агресію

15:02, 19.04.2021
Ми не боїмося: ПЦУ закликала Путіна покаятись і припинити агресію

У ПЦУ наголошують, що зброя, яку агресор беззаконно спрямовує проти українців, – обернеться гнівом Божим на його ж голову.

ПЦУ застерегає російську владу від ворожої агресії, а усіх офіційних і таємних найманців Кремля закликала не брати участь у злочинах своїх начальників.

 

Як інформує УМ, з таким посланням звернулися у священному синоді ПЦУ до українського народу, людей доброї волі усього світу та владоможців Росії.

 

«Ми не боїмося! – наша відповідь на цей черговий агресивний намір російської влади. "Душу й тіло ми положим за нашу свободу" – не просто речення з Гімну України. Це переконання – одна з ключових рис української політичної нації, виплекана від часів княжої Київської держави, утверджена у визвольних змаганнях козацької доби та ХХ століття.

 

Ми не потребуємо і не прагнемо чужого, український народ бажає жити у мирі та порозумінні з усіма, в першу чергу – з нашими історичними сусідами. Але ми не дозволимо знову накинути на нашу шию імперське ярмо, від якого український народ звільнився три десятиліття тому!», - говориться, зокрема, у посланні ПЦУ.

 

Саме так відреагували у ПЦУ на найбільше з часу початку неоголошеної війни Росії проти України в 2014 р. скупчення біля наших кордонів військ РФ.

 

У ПЦУ звертають увагу, що зброя, яку агресор беззаконно спрямовує проти українців, – обернеться гнівом Божим на його ж голову.

 

«Тож доки ще не прийшло на вас остаточне покарання за невинно пролиту кров – зупиніться, покайтеся, загладьте свою провину припиненням війни та згодою на справедливий мир", - застерігають священники.

 

Російських військовослужбовців закликають не виконувати злочинних наказів влади. Тим же, хто в Україні очікує на "прихід Путіна", нагадують про долю Юди Іскаріота – "не ставайте на шлях зради і прислужництва ворогу», - також сказано у посланні.

 

Крім того у відкритому «листі» від священного синоду додали: «Звертаємося до всіх наших вірних та до людей доброї волі із закликом продовжити молитву про справедливий мир для України. Щодня ми підносимо в храмах прохання про захист Божий від нашестя чужинців, про допомогу нашим воїнам, які оберігають рідну землю, про визволення поневолених. Дотепер ми бачили не раз милість Господню до українського народу – віримо, що і у нинішніх випробуваннях Бог не залишить нас беззахисними проти агресії ворога».

 

Нагадаємо, що 18 квітня під час недільної молитви на площі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Франциск просив запобігти зростанню напруження на Сході України. Він згадав про важку гуманітарну ситуацію в регіоні і закликав молитися за місцеве населення.