Старший солдат Давід Шартава загинув за Україну

23:34, 18.04.2021
Старший солдат Давід Шартава загинув за Україну

Старший солдат 128-ї гірсько-штурмової бригади Давід Шартава.

Старший солдат 128-ї гірсько-штурмової бригади Давід Шартава загинув під час ворожого обстрілу з автоматичних станкових гранатометів позицій ЗСУ на Донеччині у неділю.

 

Воїн був уродженцем Тбілісі, на війну з російськими окупантами на Донбас прийшов добровольцем у складі «Грузинського легіону».

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище уродженця Грузії, який віддав життя за Україну, оприлюднила 128 ОГШБр («Закарпатський легіон») у неділю пізно ввечері.

 

«З сумом повідомляємо, що в районі проведення операції об’єднаних сил, внаслідок підступних дій незаконних військових формувань, що підтримуються Російською Федерацією, загинув боєць 128 ОГШБр старший солдат Шартава Давід Мурманович. Ворог, в черговий раз, порушив всі домовленості та не  дотримався режиму тиші. Такі дії призвели до непоправних наслідків», - повідомили у «Закарпатському легоні».

 

Бойові побратими висловили щирі співчуття родині полеглого воїна: «Розділяємо біль втрати з близькими та зробимо все аби противник пожалкував, що вчинив цей злочин».

 

Співчуття висловило і керівництво Закарпатської ОДА. 

 

Зауважимо, що в останні роки грузин Шартава захищав незалежність України на Донбасі вже у складі ЗСУ.

 

За даними «УМ», у квітні на Донбасі загинуло в бою вже 11 захисників України.

 

Як повідомляла "УМ", 12 квітня Ярослав Карлійчук з Буковини загинув від ворожої кулі на Донеччині.

 

Старший солдат Олексій Мамчій загинув від осколкового поранення під час скидання гранат на позиції ЗСУ в районі Майорська 13 квітня.