Олексій Мамчій з Чернівців загинув від ворожої гранати під Майорським

15:33, 13.04.2021
Олексій Мамчій з Чернівців загинув від ворожої гранати під Майорським

Старший солдат 10-ї бригади Олексій Мамчій.

Старший солдат, старший водій зенітно-ракетного відділення 10-ї гірсько-штурмової бригади Олексій Мамчій загинув від осколкового поранення під час скидання гранат на позиції ЗСУ в районі Майорська, що поблизу Авдіївки Донецької області у вівторок, 13 квітня.

 

Захиснику України було 40 років, він уродженець міста Чернівці.  

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднило Оперативне командування «Захід» у вівторок.

 

«Знову сумна і страшна звістка. Вона прийшла у Буковинський край. 13 квітня 2021 року в районі проведення операції Об’єднаних сил, в наслідок осколкового поранення від скинутої ворожим безпілотником протипіхотної міни, загинув Олексій Мамчій із Чернівців», - повідомили у ОК «Північ».

 

Зазначається, що старший солдат Олексій Мамчій проходив військову службу на посаді старшого водія зенітно-ракетного відділення в 10-ій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс».

 

Вражає, що для родини це вже друга втрата цієї війни. Молодший брат Олексія, Станіслав Мамчій - Герой російсько-української війни загинув при виконанні бойового завдання у 2016 році.

 

                                                       Станіслав Мамчій.

 

Командування та весь особовий склад ОК  "Захід" у  глибокій скорботі висловлює щирі і глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника. Розділяємо неймовірний біль втрати, сумуємо разом з вами. Слава та вічна пам'ять Герою.

 

Співчуття родині захисників України висловила і Чернівецька ОДА. 

 

Про дату та місце похорону буде повідомлено пізніше.

 

13 та 14 квітня на Буковині оголошено днями жалоби за полеглими на Сході України. Адже як повідомляла "УМ", напередодні Ярослав Карлійчук з Буковини загинув від ворожої кулі на Донеччині.