Андрій Теперик з Харківщини загинув від ворожої кулі під Золотим

14:07, 11.04.2021
Андрій Теперик з Харківщини загинув від ворожої кулі під Золотим

Старший солдат, стрілець-снайпер 92-ї бригади Андрій Теперик.

Старший солдат, стрілець-снайпер 92-ї бригади ім. кошового отамана Івана Сірка Андрій Теперик загинув від ворожої кулі під час обстрілу позицій ЗСУ поблизу селища Золоте-3 Попаснянського району Луганської області в суботу.

 

Захиснику України було 24 роки, він уродженець села Мартове Печенізького району Харківської області.

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднила 92-а окрема механізована бригада ЗСУ ім. кошового отамана Івана Сірка у неділю.

 

«Вчора,10 квітня, об 11-й годині вечора російські найманці вкотре «дотримувались режиму припинення вогню» і підступно вбили захисника України. Неподалік Золотого пострілом зі стрілецької зброї смертельно поранили старшого солдата Андрія Сергійовича Теперика. Йому було 24 роки…», - повідомляють бойові побратими з 92-ї ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка.

 

І наголошують: «Харківщина втратила ще одного вірного сина Батьківщини. Наша військова родина висловлює глибокі співчуття батькам Героя… Не пробачимо… Вибач, братику…».

 

Андрій Теперик народився 30 січня 1997 року.

 

 

У Харківській ОДА додають, що стрілець-снайпер проходив службу за контрактом у 1-му механізованому взводі 2-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону. Був смертельно поранений о 23:00 під час виконання службових обов’язків в районі населеного пункту Золоте-5 на Луганщині.

 

"Печенізька громада висловлює глибокі співчуття батькам та родині Андрія.  Прийміть від усієї громади слова подяки за те, що виховали патріота України і нехай Господь Бог допомагає вам перенести цей важкий біль втрати рідної людини", - написали у Печенізький селищній раді 
 

Зауважимо, що Андрій Теперик став вже восьмим загиблим на фронті у квітні.

 

За останні два тижні попри перемир'я російські окупанти продовжують віроломно вбивати захисників України.  Як повідомляла «УМ», комвзводу Володимир Шпак і солдат Максим Стеблянко загинули на Донеччині у вівторок, 6 квітня. 

 

8 квітня від кулі російського снайпера під Водяним загинув морпіх Денис Юшко.