Командувач ССО Галаган підтримав «Ріффмастера» і чекає на нього у строю

20:33, 09.04.2021
Командувач ССО Галаган підтримав «Ріффмастера» і чекає на нього у строю

Сержант ССО Андрій Антоненко «Ріффмастер». (Фото Командування ССО)

Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ, генерал-майор Григорій Галаган заявив про підтримку одного з обвинувачуваних у резонансній справі Шеремета – музиканта і сержанта ССО Андрія Антоненка «Ріффмастера», який наразі перебуває у СІЗО.

 

За його словами, на час утримування Антоненка в слідчому ізоляторі йому і його родині допомагають як побратими, так і Командування Сил спецоперацій, адже вважають «Ріффмастера» своїм.

 

Як інформує Україна молода, про це Григорій Галаган заявив у інтерв’ю «Новинарні».

 

Командувач ССО запевняє, що після звільнення Антоненко зможе  продовжити службу в Силах спецоперацій.

 

«Антоненко – військовослужбовець Сил спеціальних операцій. Він наш, з нами. Триває судовий процес. Є чинники, на які ми не можемо вплинути – є суд, є прокуратура, це їхня компетенція. Під час судових засідань постійно є наше представництво в суді – це начальник нашої пресслужби, його безпосередній командир, мій помічник», - каже генерал-майор.

 

І наголошує: «Ми максимально підтримуємо родину. Хочеться, щоб крапки над «і» були розставлені. Він багато зробив для ССО, справді».

 

На запитання журналістки, чи вважає Галаган, що обвинувачення у справі Шеремета є заполітизованим, він зауважив, що намагається відходити від політики.

 

«Мені складно це коментувати. Є кримінальне провадження – воно триває. Якщо бачимо ситуацію, де можемо допомогти – ми допомагаємо. Ми нікого не кинемо в будь-якому випадку. Чекаємо», - додав Командувач.

 

При цьому, Григорій Галаган пригадав, що був знайомий із Антоненком до його затримання – вперше вони зустрілися ще в районі АТО.

 

«Я перетинався з ним, ще коли служив в іншому відомстві. Антоненко працював в районі АТО/ООС з виступами тоді», – каже генерал-майор.

 

Нагадаємо, що 23 березня Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід трьом обвинувачуваним у вбивстві журналіста Шеремета ще на 2 місяці – до 21 травня. Відповідно до рішення, Антоненко залишився під вартою, а Юлія Кузьменко – під домашнім арештом. Водночас щодо Яни Дугарь продовжує діяти запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань.

 

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину.

 

Як повідомляла «УМ», минулого року колишній лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський публічно відмовився від ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, яким його нагородив президент Володимир Зеленський.

 

На думку співака, замість нього такі нагороди має отримати музикант Андрій Антоненко "Ріффмастер", а також лікарка Юлія Кузьменко та медсестра Яна Дугарь, які наразі є фігурантами справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.