Відбір до Сил спецоперацій вперше в історії пройшла жінка, фото

15:06, 06.04.2021
Відбір до Сил спецоперацій вперше в історії пройшла жінка, фото

Бійці ССО вітають нову колежанку (ліворуч) в своїх лавах.

Жінка-військова вперше пройшла жорсткий відбір на кваліфікаційний курс Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил України.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Навчально-тренувальний центр ССО у вівторок.

 

Зазначається, що жінці вдалося пройти виснажливу двотижневу селекцію з сильними фізичними та моральними навантаженнями.

 

Показово, що до цього часу, починаючи з 2016 року, ніхто з кандидаток так і не зміг пройти відбір.

 

 

«З 2016 року були спроби кандидаток із середовища "спеціального призначення" і "великої армії" пройти відбір на кваліфікаційний курс Сил спеціальних операцій ЗС України. Незалежно від статі, щоб досягнути цієї мети, курсант має знайти в собі сили і з’єднати всеціло дух, інтелект і фізичну вправність.

 

До сьогоднішнього дня виклик здолати виснажливий двотижневий відбір ставав непереборним», – йдеться в повідомленні центру ССО.

 

І додають, що цей приклад жіночої нескореності остаточно утвердив рівні можливості для тих, хто готовий «опанувати всі стихії, стати вістрям кожної з них».

 

Прізвище кандидатки не повідомляється, як не оприлюднюються і обличчя бійців ССО, які вітали нову колежанку в своїх лавах.

 

Нагадаємо, Сили спецоперацій створили у 2016 році. Серед їхніх функцій – проведення спецрозвідки, психологічних операцій та рейдів, знищення груп противника малими загонами, диверсії, антитерористична діяльність тощо.