Апеляційний суд залишив Андрія Антоненка під вартою

16:15, 31.03.2021
Апеляційний суд залишив Андрія Антоненка під вартою

Андрій Антоненко перебуватиме за ґратами до 21 травня.

Київський апеляційний суд залишив для обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Як інформує УМ, про це оголосила головуюча суддя у середу.

 

«Колегія суддів постановила: апеляційну скаргу залишити без задоволення, ухвалу суду, якою Антоненку продовжено тримання під вартою до 21 травня, залишити без змін. Ухвала касаційному оскарженню не підлягає», - зазначила суддя.

 

Апеляційний суд залишив Андрія Антоненка під вартою

 

Зокрема, у своїй апеляційній скарзі адвокат Дмитро Круговий просив апеляційний суд скасувати ухвалу суду першої інстанції у частині продовження арешту Антоненку.

 

Антоненко залишиться під вартою щонайменше до 21 травня. До нього прийшла група соратників, але не така чисельна, яка була на минулих акціях.

 

Антоненко

 

Під час засідання з'явилися поручителі з клопотанням про взяття Антоненка на поруки. Водночас суд не надав їм слова. Заяву щодо порук підписали: колишній народний депутат Андрій Тетерук; чинні народні депутати з "Європейської солідарності" Яна Зінкевич, Софія Федина, Михайло Бондар, Володимир Ар'єв та Ірина Фріз; народний депутат Єгор Чернєв зі "Слуги народу"; командир Антоненка Олексій Нікіфоров.

 

Під час розгляду скарги захист Антоненка заявив, що під час засідання надійшла також заява від народного депутата Марії Іонової («ЄС») про бажання взяти Антоненка на поруки.

 

Але головуюча суддя зазначила, що під час стадії судових дебатів, до якої перейшли присутні у залі, не передбачається долучення таких документів до матеріалів справи.

 

Нагадаємо, що 23 березня Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід трьом обвинувачуваним у вбивстві журналіста ще на 2 місяці – до 21 травня. Відповідно до рішення, Антоненко залишився під вартою, а Юлія Кузьменко – під домашнім арештом. Водночас щодо Яни Дугарь продовжує діяти запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань.

 

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна, і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

 

2 липня в поліції повідомляли, що «справа Шеремета» готова для передачі до суду.