Організатору протесту біля ОП Філімонову оголосили підозру

13:41, 23.03.2021
Організатору протесту біля ОП Філімонову оголосили підозру

Сергію Філімонову загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Сергію Філімонову 23 березня оголосили підозру у хуліганстві та використанні зброї. Він був організатором акції на підтримку ув'язненого активіста Сергія Стерненка під Офісом Президента 20 березня.

 

Як інформує УМ, про це поідомляє телеграм-канал "Самозахист"

 

Активісту вручили підозру серед вулиці – не дочекавшись на його адвокатів.

 

"Як і анонсувала поліція, сьогодні розпочались переслідування організаторів суботньої акції", - мовиться у повідомленні.

 

Активісту оголосили підозру за статтею про хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Тепер організатору акції загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Інформацію про оголошення підозри Філімонову підтвердили у Нацполіції.

 

"Дії осіб, які порушували громадський порядок кваліфіковані як хуліганство. Правоохоронці продовжують збір доказів протиправної поведінки інших активних учасників для притягнення їх до відповідальності", – заявили поліцейські.

 

До речі, адвокат Стерненка Масі Найєм сказав, що Філімонов є їхнім клієнтом: "З ним давно підписаний договір із нашою компанією. Пізніше напишемо деталі підозри і чи будуть йому обирати запобіжний захід".

 

26 річний Сергій Філімонов – український громадський діяч родом з Києва. Раніше активіст очолював київський осередок "Цивільного корпусу Азов" та партії "Національний корпус". Крім того, з перших днів російсько-української війни він брав участь у бойових діях у якості добровольця у складі добровольчого батальйону "Азов". Під Іловайськом Філімонов отримав осколкові поранення в руку та спину.

 

Як повідомляла УМ, у Кабміні відреагували на погром біля Офісу Президента під час акції на підтримку Сергія Стерненка. Урядовці назвали дії активістів неприпустимими й закликали силовиків провести розслідування.

 

Фарбу з будівлі Офісу президента хочуть відмити 10 компаній