УГКЦ проведе всецерковну молитву за померлих від коронавірусу

16:48, 17.03.2021
УГКЦ проведе всецерковну молитву за померлих від коронавірусу

16 березня в Україні госпіталізовано 4 887 осіб

20 березня в Українській Греко-Католицькій Церкві відбудеться всецерковна молитва за померлих внаслідок COVID-19. Заупокійні Божественні Літургії будуть служити в Україні та закордоном.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

 

З ініціативою проведення молитви за жертвами пандемії коронавірусу виступила Рада католицьких єпископських конференції Європи (ССЕЕ). Учасники ССЕЕ вже провели молитви у своїх країнах.

 

«Уже більше ніж рік усі ми об’єднані одним горем - переживаємо пандемію коронавірусу. Статистика захворюваності вражає своїм зростанням. Думаю, кожен із нас більшою чи меншою мірою відчуває тривогу і печаль через втрату близьких людей: священиків, монахів і монахинь, рідних чи приятелів», - констатує Патріарх Святослав у своєму листі до єпископів УГКЦ з цього приводу.

 

Першоєрарх зазначив, що «ми, як віруючі люди, сприймаємо цю ситуацію з великою довірою до нашого Господа, який єдиний провадить нас через усі випробовування і лиха, що їх приніс із собою СОVID-19».

 

«Запросіть на це Богослужіння вірян, які втратили своїх рідних. Таким чином наша Церква долучиться до всенародної молитви, яка стане для нас джерелом Господніх ласк, а померлих сподобить прощення їхніх гріхів», - закликав Предстоятель УГКЦ.

 

Блаженніший Святослав 20 березня відслужить Заупокійну Божественну Літургію у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Початок молитви о 9:00. «Живе телебачення» буде здійснювати пряму трансляцію цієї Літургії. Тож, молитись у цей день за своїх померлих рідних і близьких зможуть усі охочі.

 

З початку пандемії коронавірусної інфекції в Україні підтвердили інфікування у 1 489 023 осіб. За минулу добу, 16 березня, кількість виявлених випадків зросла на 11 833.

 

16 березня в Україні госпіталізовано 4 887 осіб. 289 людей померли від ускладнень, викликаних коронавірусом, одужало – 5 467 пацієнтів.

 

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1 121), Львівській (884), Одеській (883), Вінницькій (750) та Харківській (750) областях.