Паломниця: намісник Лаври Павло мовчав про вбивства маніяка Онопрієнка

10:17, 15.03.2021
Паломниця: намісник Лаври Павло мовчав про вбивства маніяка Онопрієнка

Митрополит Павло і Оксана Марченко у фільмі "Паломніца".

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит РПЦ в Україні Павло (Лебідь) зізнався, що знав про вбивства серійного маніяка Анатолія Онопрієнка, але не повідомив про них радянську міліцію нібито через таємницю сповіді.

 

Як інформує Україна молода, це гучне зізнання Павло зробив у черговій серії проєкту «Паломніца» дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко.

 

Єрарх РПЦ розповів, що до нього ще до затримання міліцією приходив відомий серійний вбивця, зізнавався у злочинах і пропонував заявити на нього у міліцію, проте Павло не зробив цього.

 

Авторка проєкту звернулась до Павла з проханням розповісти приклади «дуже значущих примирень і покаянь». На це Павло почав озвучувати різні історії, серед яких прозвучало і зізнання про те, що кілька десятків років тому він сповідував найбільшого серійного вбивцю, якого розшукувала міліція всього СРСР.

 

«Вы помните был такой человек, который убил 56 человек?» – запитав Павло Оксану Марченко російською, не називаючи імені злочинця. – Он умер уже».

 

При цьому автори фільму почали показувати кадри відео, на яких зображений серійний маніяк Анатолій Онопрієнко, який за офіційними даними позбавив життя 52 осіб.

 

За його словами, маніяк сповідувався в нього в церкві у Нововолинську.

 

«Прийшов і каже: «Я вбив». Я кажу: «Тоді усвідом». Він: «Заявляй на мене, іди в міліцію». Я кажу: «Ви знаєте, я не дільничний і моя мета привести вас до каяття. І не робіть більше нікому зла. А якщо піднімете ще на когось руку вас спіймають», – переказав Павло своє спілкування з Онопрієнком.

 

Митрополит РПЦ зазначив, що врешті він відпустив всі гріхи злочинцю. Але начебто саме його пророцтво і спрацювало, коли маніяк згодом продовжив свою чорну справу.

 

«І коли він тягнув 25-річну дівчину за будинок з ножем біля шиї і коли його взяли, він сказав на суді: Павло казав, що якщо я скоюватиму ще вбивства, то спіймають. Мені це в житті запам’яталось», - додав Павло.

 

Анатолій Онопрієнко (1959-2013) – серійний убивця. У період з 1989 до 1996 року вбив 52 людини. Відповідно до деяких джерел, він є найбільш жорстоким маніяком XX сторіччя, якого можна порівняти з Чикатило. Водночас питання про точні мотиви Онопрієнка залишається без відповіді. Злочини Анатолія Онопрієнка привели до запеклих дебатів про доцільність смертної кари в Україні

 

                                                          Маніяк Анатолій Онопрієнко. 

 

Нещодавно, кума Володимира Путіна та дружина одіозного проросійського політика Віктора Медведчука Оксана Марченко презентувала свій авторський проєкт «Паломніца». За її словами, на паломництво її благословив глава УПЦ (Московського патріархату) митрополит Онуфрій.

 

У серіалі «Паломніца» знялись відвертий українофоб Борис Корчевніков. Він є гендиректором телеканалу «Спас», який пов’язаний із Російською православною церквою і який транслюватиме новий телепродукт Марченко.

 

Також у фільмі знімається намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський й Чорнобильський Павло. А ще людей повчатиме колишня соратниця Януковича Ганна Герман, яку Оксана Марченко вважає своїм політичним кумиром.

 

Боксер Олександр Усик з'явився в першій серії скандального кінопроєкту «Паломніца».

 

Як повідомляла "УМ",  Оксана Марченко вирішила піти в політику після того, як РНБО запровадило проти неї і чоловіка персональні санкції.