У центрі Києва відбувся Жіночий марш, фото

14:58, 08.03.2021
У центрі Києва відбувся Жіночий марш, фото

Цього року гаслом Маршу жінок стало “У пандемії — жіноче обличчя”.

Щорічний Марш жінок мирно відбувся в центрі Києва у понеділок, 8 березня.

 

Близько 5 тисяч жінок з різних організацій у супроводі поліції, які відгородили їх живим кордоном від опонентів, пройшли від Михайлівської площі до Поштової площі столиці.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує спільнота «Марш жінок» у соцмережах.

 

Водночас, противники маршу, серед яких були й учасники праворадикальної організації “Традиція і порядок”, тримали у руках плакати проти абортів та ратифікації Стамбульської конвенції про запобігання і протидію насильству стосовно жінок. З боку опонентів маршу також лунав духовний гімн України, вони також скандували гасла про “неомарксистські рухи, які хочуть зруйнувати країну”.

 

 

Тоді як учасниці Жіночого маршу тримали у руках плакати із закликами ратифікувати Стамбульську конвенцію та гаслами: “Моє тіло – моє діло”, “8 березня – не про квіти”, “Ніхто не зупинить жінку, час якої настав”.

 

 

Серед учасниць були й жінки з білоруськими прапорами та плакатами на підтримку білорусок, яких переслідує режим Олександра Лукашенка. Також на акції були й прапори України та ЛГБТІК спільноти

 

 

Цього року гаслом Маршу жінок стало “У пандемії — жіноче обличчя”. Серед офіційних вимог акції, зокрема, ратифікація Стамбульської конвенції, припинення урізання соціальних гарантій для тих, хто втратив роботу, збільшення соціальної допомоги матерям, що виховують дітей, і збільшення додаткової підтримки дітей з інвалідністю.

 

 

Також учасниці маршу вимагають відкриття державних притулків у різних регіонах України для жінок, які зазнають домашнього насилля, рівень якого під час пандемії зріс.

 

 

На кінцевій точці маршу організаторки подякували всім учасникам та висловили слова підтримки іншим жіночим акціям, які мають відбутись у регіонах.

 

Як повідомляла «УМ», кількість жінок, які служать у ЗСУ, збільшилася майже вдвічі за сім останніх років: з 2014-го по 2021 роки.

 

Жінки-підприємці складають майже половину від усіх підприємців і Україні: 46,6%.