Єгипет обіцяє найвищі стандарти обслуговування туристів з України

15:03, 28.02.2021
Єгипет обіцяє найвищі стандарти обслуговування туристів з України

У 2020 році Єгипет відвідало 727 тисяч українських туристів.

Уряд Єгипту готовий надалі забезпечувати найвищі стандарти обслуговування туристів та безпеки подорожей в умовах пандемії COVID-19.

 

Зокрема, це стосується і туристів з України, які за даними минулого року посіли перше місце серед іноземних туристів, які відвідали країну пірамід.

 

Як інформує Україна молода, про це йшлося під час нещодавньої телефонної розмови міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Арабської Республіки Єгипет Самехом Шукрі.

 

Зокрема, міністри привітали активізацію двосторонніх відносин, яку вдалося досягнути після розмови президентів України Володимира Зеленського та Єгипту Абделя Фаттаха Ас-Сісі торік улітку.

 

Також сторони окреслили пріоритети подальшої інтенсифікації діалогу на високому та найвищому рівнях і запланували проведення цьогоріч політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами.

 

"Єгипетський міністр позитивно відзначив незмінну зацікавленість українських туристів у відвіданні Єгипту та запевнив, що єгипетська сторона готова надалі забезпечувати найвищі стандарти обслуговування та безпеки подорожей в умовах пандемії  COVID-19", – йдеться у повідомленні МЗС України.

 

Кулеба і Шукрі окремо обговорили підготовку до проведення цьогоріч засідання  українсько-єгипетської міжурядової комісії з економічного та науково-технічного співробітництва та підписання нових угод між двома країнами.

 

"Я переконаний, що засідання комісії надасть важливий імпульс розвитку торгівлі та економічної співпраці між Україною та Єгиптом, дозволить наповнити наші відносини  новими серйозними проєктами", – зауважив пан Кулеба.

 

Тоді як пан Шукрі запевнив Кулебу у взаємній налаштованості на ретельну підготовку та проведення заходу задля розвитку торгівлі між Україною та Єгиптом.

 

Зауважимо,щоЄгипет – ключовий економічний партнер України на Африканському континенті. Загальний обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та Єгиптом у 2020 році становив 1,8 млрд дол. США.

 

У 2020 році Єгипет відвідало 727 тисяч українських туристів. За цим показником Україна посіла перше місце серед іноземних країн, громадяни яких відвідали Єгипет торік із туристичною метою.

 

Нагадаємо, влада Єгипту вимагає негативні результати ПЛР-тесту на коронавірус (COVID-19) в усіх мандрівників.