Вселенський патріарх Варфоломій святкує день народження

12:46, 28.02.2021
Вселенський патріарх Варфоломій святкує день народження

Вселенський патріарх Варфоломій.

Вселенський патріарх Варфоломій відзначає свій день народження 29 лютого. Втім, оскільки цей рік не є високосним, привітання на адресу патріарха надходять у неділю, 28 лютого.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

Як інформує партія "Європейська солідарність", патріарха Варфоломія привітав п'ятий президент України, нардеп Петро Порошенко.

 

"Три десятиліття тому на Ваші плечі був покладений важкий хрест, який під силу тільки мудрій і сильній духом людині. Для всіх православних християн Ви стали прикладом великого служіння Господу, прикладом любові і милосердя, яке ми, українці, неодноразово відчули на собі. Не втомлююся дякувати Вам за багаторічну працю задля нашої Церкви і Українського православ’я.  Дякую за Томос про автокефалію для Православної Церкви України, який звільнив український народ від московського духовного ярма", - наголосив Порошенкоу привітанні.

 

Зауважимо, що Вселенський патріарх Варфоломій планує відвідати Україну в цьому  році. Очікується, що візит відбудеться у серпні 2021 року та буде приуроченим до Дня Незалежності України.