В УГКЦ вшановують Блаженнішого Любомира Гузара

12:40, 26.02.2021
В УГКЦ вшановують Блаженнішого Любомира Гузара

У крипті Патріаршого собору в Києві відбудеться вечір пам’яті.

26 лютого з нагоди 88-ї річниці з дня народження Блаженнішого Любомира (Гузара), колишнього Глави УГКЦ, морального авторитета нації, у крипті Патріаршого собору в Києві відбудеться вечір пам’яті.

 

Як інформує УМ, початок о 19:00.

 

ЛЮБОМИР (Гузар), колишній Верховний Aрхиєпископ Києво-Галицький, Глава УГКЦ. Після залишення поста Глави УГКЦ вів активну проповідницько-просвітницьку роботу, реагував на суспільно-політичні події сучасної України, був представником Ініціативи 1-го грудня, вважався моральним авторитетом нації.

 

В одному зі своїх численних інтерв’ю розповів, якою бачить майбутню Україну: «Якщо громадяни нашої Батьківщини будуть мати щире бажання чесно працювати – майбутнє Української Держави є більше ніж запевнене». Він зазначав, що за будь-якої кризи ми не можемо забувати про Бога та Божий закон. А саме тому важливо, щоб кожен молився та працював, але не безпідставно, а для досягнення певної мети: «Не варто просто махати руками, а треба намагатись чогось досягнути. Без праці годі сподіватись результату. Праця має бути на користь суспільства. То стара випробувана формула, яка розв’язує проблеми». Не оминув Блаженніший Любомир і теми війни в Україні, наголосивши, що Росія повинна усвідомити: «Якщо війна, то вона буде однаково страшною для всіх».

 

 

Блаженніший Любомир також висловив свої рецепти того, що слід робити, аби реформи стали успішними:

— Чітко та прозоро представляти народові користь від конкретної реформи, особливо непопулярної;

— Не забувати, що навіть у розвинених суспільствах існують системи контролю;

— Треба нагадувати тим, хто здійснює реформи, що саме від них залежить ефективність цього процесу;

— У демократичних суспільствах діяльність осіб, яким доручена влада, контролюють самі громадяни. Несумлінних виконавців, які нічого не роблять, або діють лише для власної чи групової користі, публічно називають, на ім’я та прізвище.