Солдат Герман полонив російського окупанта на Донбасі

20:45, 24.02.2021
Солдат Герман полонив російського окупанта на Донбасі

Солдат Герман попри ножеве поранення щоки не розгубився і затримав диверсанта.

Захисник України, солдат Г. Герман власноруч знешкодив і затримав російського окупанта на передових позиціях ООС, неподалік населеного пункту Чермалик у середу близько 14.00.

 

Ворожий диверсант намагався проникнути на українські позиції.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Оперативне командування "Схід" ЗСУ в середу ввечері.

 

Зокрема, командування окремої механізованої бригади висловлює глибоку вдячність батькам захисника України «за виховання сміливого чоловіка та справжнього воїна, який сьогодні на передових позиціях у районі проведення операції Об’єднаних сил знешкодив  і  затримав представника російсько-окупаційних військ».

 

Зазначається, що окупант намагався проникнути на спостережний пост, але тепер буде відповідати за злочини перед Україною та її народом.

 

Відомо, що диверсант наніс українському вояку легке поранення щоки ножем. У відповідь солдат ЗСУ «застосував штатну зброю та затримав окупанта».

 

«Солдата Германа Г. за особисту мужність і професіоналізм  буде представлено до державної нагороди», - обіцяють у ОК «Схід».

 

Перед тим журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на власні джерела в ООС, написав у соцмережах, що безпосередньо на позиціях опорного пункту Збройних сил України біля селища Чермалик український військовий виявив найманця російсько-окупаційних військ, озброєного штик-ножем.

 

 

«Бойовик кинувся на нашого солдата, і зумів порізати йому щоку. У відповідь солдат вистрілив, куля потрапила в тулуб цього тіла, що забрело. Тіло в російській формі направили в госпіталь», – написав Бутусов.

 

За даними журналіста, загрози життю та здоров’ю українського військового немає.

 

А волонтер Мирослав Гай уточнив, що окупант ховався в окопі і обурюється: «Ворог вже залазить в наші окопи для здійснення диверсій».

 

Як повідомляла "УМ", сержант 59-ї бригади імені Якова Гандзюка Дмитро Сардак загинув внаслідок ворожого обстрілу позицій ООС з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів у районі селища Зайцеве на Луганському напрямку у вівторок вранці.