У Рівному розслідують факти побиття дітей стоматологом Інною Кравчук

10:26, 13.02.2021
У Рівному розслідують факти побиття дітей стоматологом Інною Кравчук

В місцевих пабліках Рівного з'явилося відео жорстокого поводження стоматолога Інни Кравчук з дітьми.

Міський голова Рівного Олександр Третяк написав заяву в місцеву прокуратуру на стоматолога Інну Кравчук, якій закидають побиття дітей під час прийому.

 

Тим самим мер відреагував на скандал, який виник в обласному центрі навколо персони пані Кравчук, яку батьки звинувачують у побитті та навіть удушенні юних пацієнтів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Олександр Третяк поінформував у соцмережах і оприлюднив копію своєї заяви на ім’я керівника місцевої прокуратури Рівного Ю. І. Грисюка.

 

«Така поведінка - неприпустима! У ЗМІ побачив матеріал, у якому йшлося про те, що у Рівному лікарка приватної стоматологічної клініки била та душила дітей під час прийому. Я, не тільки як міський голова, а як батько - обурений таким діям стоматолога. Не можу закривати очі на такі дії по відношенню до дітей!! Тому звернувся до місцевої прокуратури», - обурюється пан Третяк.

 

Мер Рівного наголошує, що просить прокуратуру встановити особу постраждалої дитини, а також здійснити процесуальний нагляд за ходом розслідування даної справи, яке здійснюється працівниками національної поліції в Рівненській області, для того щоб притягнути винних осіб до відповідальності перед законом.

 

 

Зауважимо, що напередодні, 12 лютого в місцевих пабліках Рівного з'явилося відео жорстокого поводження стоматолога Інни Кравчук з 5-річним хлопчиком.

 

У поліції за фактами неналежного виконання обов'язків медпрацівником та нанесення легких тілесних ушкоджень неповнолітньому розпочали досудові розслідування (ст. 140 Кримінального Кодексу України). Адже заяви написали вже кілька батьків.

 

Деякі ЗМІ навіть поширили відеозаписи жорстокого поводження лікарки з дітьми.

 

Мама чотирирічної дівчинки не повірила спочатку, як лікарка-стоматолог жорстоко поводилася з її дитиною. Проте, коли побачила відео із камери спостереження, написала заяву у поліцію. Це було третє звернення від батьків до правоохоронних органів за останні два дні.

 

Пів року тому Катерина Мороченець довго шукала стоматологиню для трирічної (на той момент) доньки Уляни. "Дівчинка має вади серця, - їй не можна нервувати, окрім того, вона з недовірою ставиться до чужих людей, а тим паче до лікарів", - розповіла пані Мороченець для BBC News Україна.

 

Тому мама уважно вивчала відгуки про медиків у соціальних мережах. Коли натрапила на повідомлення в Instagram про заклад, де працює дантистка Кравчук, почитала позитивні відгуки батьків і записалася на прийом.

 

Після огляду та першого лікування Уляна виходила радісною та щасливою, мама нічого дивного у поведінці доньки не помітила. Коли ж мама з донькою прийшли на прийом втретє, то зустріли заплаканого хлопчика, що їх насторожило.Та й сам прийом виявився не таким спокійним, згадує Катерина Мороченець. Цього разу Уляна двічі плакала, аж до істерики.

 

Жінка почала нервувати, адже через проблеми з серцем дитині не можна було хвилюватися. Мама намагалася потрапити у кабінет до лікарки. Її зупинила медсестра, пояснюючи, що уже канали зубу почистили, все буде добре.

 

Коли дівчинка вийшла від лікарки, то мама помітила, що кофта і сукня були у блювотинні - мама купила новий одяг. Однак, по дорозі додому дівчинка нічого не розповіла.

 

Через пів року, кілька днів тому, журналістка зателефонувала Катерині Мороченець і розповіла, що має відеодокази жорстокого поводження стоматологині з її донькою.

 

Спочатку мама відмовилася вірити, однак коли побачила відео, то не змогла його додивитися. Вона пішла у поліцію і написала заяву.

 

                                                                            Стоматолог Інна Кравчук. 

 

Дантистка Кравчук від коментарів відмовилася. Вона посилається на лікарську таємницю і на те, що не може розголошувати інформацію без згоди батьків.

 

"Це питання медичного характеру і права розголошувати якусь лікарську інформацію я не маю права", - заявила вона журналістам. Коли ж ті наголосили, що батьки звернулися до поліції щодо її персони, відповіла: "Так. Тому ми будемо розглядати це у судовому порядку".

 

Водночас як повідомила речниця облуправління Нацполіції у Рівненській області Марія Юстицька, лікарка уже надала пояснення у телефонному режимі і співпрацює зі слідством.

 

Водночас в прокуратурі нагадують, що відповідно до ст. 62 Конституції України людина вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не доведуть.

 

Як повідомляла "УМ", раніше слідчі Харківщини не виявили фактів насилля, а відтак і ознак кримінального правопорушення в діях осіб, які займалися організацією та проведенням зйомок скандального фільму «Дау» за участю малолітніх дітей у Харкові.