Який на#уй Московський: у Києві протестують біля ОАСК через проспект Бандери

14:47, 12.02.2021
Який на#уй Московський: у Києві протестують біля ОАСК через проспект Бандери

В КМДА заявили, що оскаржуватимуть рішення в апеляційному суді

У Києві активісти 12 лютого протестують через скасування Окружним адмінсудом перейменування проспекту Бандери й повернення йому колишньої назви – "Московський". Крім того, учасники акції вимагають взагалі ліквідувати цей суд.

 

Як інформує УМ, про це передають низка українських ЗМІ.

 

Протестувальники принесли до стін суду плакат з написом – "Який на**й Московський?" та "дошку пошани" суддів, які працюють в ОАСК.

 

Активісти вважають, що цей скандальний суд необхідно ліквідувати, адже він ухвалює забагато неправомірних рішень.

 

у Києві протестують біля ОАСК через проспект Бандери

                         У руках у мітингувальників імпровізована "дошка пошани"

 

Учасники мітингу вимагали ліквідувати ОАСК та закінчити проведення судової реформи в Україні.

 

Як уточнили OBOZREVATEL у пресслужбі поліції Києва, для того, щоб не допустити порушення правопорядку, було залучено правоохоронців.

 

Нагадаємо, 11 лютого стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов громадської спілки "Громадський контроль та порядок" та визнав рішення Київради про перейменування декількох топонімів у столиці незаконним. Про які перейменування у Києві йдеться: вулиці Баумана на вулицю Януша Корчака; вулиці Кутузова на вулицю Генерала Алмазова; вулиці Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка; провулка Кутузова на провулок Євгена Гуцала; проспекту Московського на проспект Степана Бандери.

 

В КМДА одразу заявили, що оскаржуватимуть рішення  в апеляційному суді, оскільки воно є абсолютно необґрунтованим.

 

Юристи, зокрема, підкреслюють, що позивачі переконані, що перейменування не підпадають під дію закону про декомунізацію. Але Київрада має право перейменовувати будь-яку вулицю чи проспект за загальними правилами.