У Києві заблокували базу «тітушок» з руху «Патріоти за Життя»

18:54, 10.02.2021
У Києві заблокували базу «тітушок» з руху «Патріоти за Життя»

Затриманий «бригадир» розповів, що «тітушки» брали участь у проплачених мітингах ОПЗЖ,

Правоохоронці почали затримувати поодинці і вивозити в автозаках групи невідомих «тітушок», яких попередньо заблокували активісти Нацкорпусу на їхній базі у Києві за адресою Тверський тупик, 3.

 

Базу молодиків, які приїхали до столиці на підтримку ОПЗЖ і заблокованих телеканалів Козака-Медведчука, спочатку виявили націоналісти і викликали поліцію в середу ввечері.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Нацкорпус, а також свідки події.

 

За даними націоналістів, вони виявили "базу бойовиків Киви-Медведчука, які готувались до провокацій в столиці".

 

«Нам стало відомо, що силові загони під кураторством ОПЗЖ готуються дестабілізувати ситуацію в Україні. Під виглядом підтримки закритих телеканалів “Zik”, “112 Україна” та “NewsOne” в Київ стягнули групи бойовиків. Активістам Національного Корпусу вдалось знайти одну з баз, на якій протягом останніх чотирьох днів переховувались тітушки», - інформують у Нацкорпусі.

 

Неподалік вони ж затримали і передали поліції нібито «одного з бригадирів тітушок ОПЗЖ», який йшов на базу.

 

«Бригадир» розповів, зокрема, що «тітушки» брали участь у проплачених мітингах ОПЗЖ, ініційованих на підтримку закритих проросійських телеканалів.

 

У чоловіка активісти знайшли дозвіл на зброю та зошит із записами, де, зокрема, згадується "ОПЗЖ", зазначені розцінки за роботу (10 тис грн. в місяць)".

 

 

«Платили 10 тис грн. в місяць, зарплата. Задачі різні ставили. В основному підтримка мітингів», – розповів молодик.

 

При цьому, представники руху "Патриоты за Жизнь", які опинилися заблоковані за парканом, пропонували активістам Нацкорпусу вийти на ринг поодинці.

 

На місце вже прибули правоохоронці, вони розділили сторони конфлікту і заблокованих молодиків почали виводити в автозаки.

 

«Ми вже неодноразово звертали увагу на діяльність силових загонів, які фінансуються з Російської Федерації через кума Путіна Медведчука. Так, минулого року в Люботині Харківської області СБУ викрила величезний схрон зброї, який за нашою інформацією, пов’язують з куратором т.зв. громадської організації “Патриоты – за жизнь”, народним депутатом від ОПЗЖ Іллею Кивою», - наголошують у Нацкорпусі.

 

І додають:

 

«Ми знаємо наскільки важливо Росії через своїх агентів дестабілізувати ситуацію в країні. Задля цього вони готові на будь-які провокації. Ігнорування їхньої діяльності з боку правоохоронців створює небезпеку для кожного громадянина України».

 

ДОПОВНЕНО: Пізніше стало відомо, що поліція вилучила кілька одиниць зброї та гранати під час обшуку будівлі на Тверському тупику в Печерському районі Києва у середу ввечері. Затримано (запрошено до поліції)  близько сотні "тітушок".

 

Як повідомляла УМ, 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про запровадження персональних санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, соратника кума президента РФ, нардепа Віктора Медведчука.

 

Також на 5 років запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ.