Бійця 56-ї бригади Олега Андрієнка поховали з військовими почестями у Запоріжжі, фото

17:21, 14.01.2021
Бійця 56-ї бригади Олега Андрієнка поховали з військовими почестями у Запоріжжі, фото

Старший солдат 56-ої Маріупольської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Олег Андрієнко загинув захищаючи Україну. (Фото Запорізької ОДА і Радіо Свобода)

Старший солдат 56-ої Маріупольської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Олег Андрієнко похований з військовими почестями у рідному місті Запоріжжя в четвер, 14 січня.

 

Хоробрий воїн загинув від кулі ворожого снайпера поблизу селища Піски під окупованим Донецьком 11 січня.

 

Як повідомляє Україна молода, про церемонію прощання із 37-річним захисником України інформує Запорізька облдержадмінстрація у четвер.

 

 

Сотні запоріжців прийшли в центр міста на Майдан Героїв, щоб попрощатися із земляком Олегом Андрієнком. Провести в останній путь героя прийшли близькі та рідні, військові та побратими, представники обласної влади.

 

 

Побратими говорять про нього як про мужнього захисника, гарного товариша, який був прикладом для інших. Захищаючи Україну, він віддав найдорожче – власне життя.

 

Військовий капелан отець Анатолій провів літургію.

 

 

У Олега Андрієнка залишився син Тимур, якому немає ще й року, дружина Марина, мама та рідний брат Олега, який служить з ним в одному підрозділі.

 

«Тепер Олег буде захищати нас на небесах… Вічна пам’ять героям!», - зазначають у Запорізькій ОДА.

 

Запорізькі ветерани війни на Донбасі проводжали в останній шлях загиблого бійця коридором пошани, стоячи на колінах.

 

 

Волонтер стоматологічного проєкту «Тризуб Дентал» Василь Мезенцев розповів про полеглого воїна:

 

«Правильною, нормальною був людиною з своїми всіма гріхами і своїми всіма плюсами. Його ставлення і до України, і до його майбутнього, сина, було правильним. Він так тішився, що в нього син народився».

 

 

Заступник командира 56-ої бригади підполковник Дмитро Герасименко розповів, що Олег протягом війни двічі звільнявся. Намагався жити цивільним життям, але служба в армії тягла його назад. Служив по мобілізації, потім повернувся на контракт служити.

 

 

«Проходив службу у підрозділі морської піхоти, і до нас прийшов і залишився служити, і більш нікуди хотів переходити. По службі, по роботі, по життю дуже хороший хлопець був. Не звик казати «був». Солдат, військовослужбовець і патріот з великої букви. Дуже важка втрата. Досі не можу прийняти цей факт для себе, що мій товариш загинув, якого знав особисто. До смерті на цій війні не можливо звикнути. Коли гинуть близькі друзі, це дуже важка втрата», – каже підполковник Герасименко.

 

Як повідомляла «УМ», загибель Олега Андрієнка – перша бойова втрата ЗСУ у 2021 році.