Службові собаки Держприкордонслужби виявили центнер наркотиків у 2020 році, фото

11:38, 26.12.2020
Службові собаки Держприкордонслужби виявили центнер наркотиків у 2020 році, фото

Собаки допомагають виявляти зброю, боєприпаси, контрабандний тютюн.

Службові собаки прикордонників допомогли виявити центнер наркотиків, до того ж,  45% затримань на кордоні здійснено з їх залученням протягом 2020 року.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Держприкордонслужба України в суботу.

 

Зазначається, що собаки виконують чимало обов'язків. Вони допомагають виявляти зброю, боєприпаси, контрабандний тютюн, а краще ніж собаки виявити наркотики чи вибухівку не може ніхто.

 

 

Чотирилапі помічники також суттєво зменшують бажання агресивних порушників чинити опір правоохоронцям, вони є запорукою безпеки під час конвоювання та охорони затриманих осіб.

 

«Упродовж 11 місяців 2020 року прикордонники за допомогою службових собак затримали понад 400 правопорушників, виявили 164 одиниці зброї, 6,6 тис. боєприпасів, понад 40 тисяч пігулок наркотичної дії, більше 100 кг наркотичних засобів та майже 1,3 млн. пачок сигарет. Завдяки чотирилапим помічникам викрили сховки з контрабандним товаром на суму понад 5,6 млн гривень», - йдеться у повідомленні ДПСУ.

 

 

На даний час у прикордонному відомстві служать понад 1 тисяча собак 16-ти порід. Частина з них залучена до служби в районі проведення ООС.

 

Інструкторів із собаками готують в Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби, що у Великих Мостах на Львівщині.

 

 

Більшість собак тренують на пошук зброї, вибухонебезпечних речовин та наркотичних засобів. І, незважаючи на передові технології, а краще ніж собаки виявити наркотики чи вибухівку не може ніхто.